• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka spremna za 14. izdanje Čelendžera

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki Čelendžer biće organizovan 14. godinu zaredom. Na turniru u Banjaluci, čiji je nagradni fond 100.000 dolara (75.000 plus hospitaliti), nastupiće nekoliko igrača iz samog vrha tenisa.

 Sve spremno za Banjaluka Čelendžer Challenger 2015 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sve je spremno za "Banjaluka Čelendžer 2015", koji se održava 14. godinu zaredom.

Na turniru u Banjaluci, čiji je nagradni fond 100.000 dolara (75.000 plus hospitaliti), nastupiće tri igrača iz TOP 100 na ATP listi.

Prvi nosilac je Španac Danijel Himeno-Traver, trenutno 76. teniser svijeta, koji je već osvajao turnir u najvećem gradu Srpske. Tu su još njegov zemljak Marsel Granoljers (77. na ATP listi) i Paolo Lorenci iz Italije, koji se nalazi na 82. mjestu.

Od domaćih takmičara, učešće će uzeti Tomislav Brkić, dok će Srbiju predstavljati Dušan Lajović, Peđa Krstin i drugi.

"Kao i svake godine turnir će biti jak. Vrijedan je 100.000 dolara i nosi velikih 100 poena, što je ekvivalent trećeg kola Gren slema, odnosno više od polufinala ATP turnira 250, koje donosi 90 bodova. Ponosan sam na prijave igrača, a trenutno imamo dva pobjednika ovog turnira, Danijela Himeno-Travera i Viktora Haneskua. Imamo trojicu igrača koji su u prvih 100 igrača svijeta", rekao je direktor Banjaluka Čelendžera Milan Radaković.

Direktor TK Mladost, koji je jedan od organizatora, pozvao je ljubitelje tenisa da isprate ovaj događaj.

"Igrači vole dolaziti kod nas. Nadam se nastavku lijepog vremena i da bude bar 60 odsto gledalaca kao prošle godine, kada smo imali Viktora Troickog koji je bio mamac za publiku jer će imati šta da vidi. Ulaz je besplatan, kao i prethodnih godina", poručio je Radaković.

Veliku podršku banjalučkom Čelendžeru i ove godine pružio je Teniski savez Republike Srpske (TSRS).

PRENOSI

Velika kompanija IMG ove godine prenosiće direktno mečeve sa banjalučkog Čelendžera. "Kompanija IMG prenosiće mečeve turnira, a biće pokrivena dva terena. Takođe, italijanska kompanija Krionet pratiće uživo kretanja rezultata i samo ove dvije činjenice dovoljno govore u šta je ovaj turnir izrastao. Ponosni smo na Teniski klub Mladost i očekujemo da sve prođe u najboljem redu", rekao je Milinović.

"TSRS je jedan od suorganizoatora ovog velikog događaja u Banjaluci. I ove godine smo pružili kompletnu logističku podršku i pokušali da zatvorimo finansijku konstrukciju koja je za ovakve događaje uvijek najbitnija. Takođe, zahvalio bih se svim institucijama Republike Srpske. Predsjednik Republike je generalni pokrovitelj, tu je i Vlada RS bez kojih ovaj turnir ne bi bio održan, kao i ostalim sponzorima", rekao je predsjednik TSRS Draško Milinović.

On je iznio impozantne podatke u vezi prošlogodišnjeg Čelendžera.

"Sama činjenica da se 14. godinu zaredom održava ovaj turnir, dovoljno govori da je on izrastao u nešto veliko. Nigdje u regionu ne postoji ovakav Čelendžer i ATP cijeni taj kontinuitet iz čega smo dobili kvalitet. Prošle godine turnir je praćen u više od 100 zemalja, a stranica je dostigla preko 500.000 lajkova, a interesantan podatak je da je 8,5 miliona evra prošlo kroz kladionice u vezi sa turnirom", naglasio je Milinović.

Turnir u Banjaluci biće održan od 12. do 20. septembra na teniskim terenima u parku "Mladen Stojanović".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Pratilo 100 zemalja...aha, u kladionici haha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC