Eženi tužila Amerikance

Autor:

Kanadska teniserka Eženi Bušar podnela je tužbu protiv Teniskog saveza SAD zbog fizičkih i psihičkih povreda koje je zadobila nakon pada na US Openu

Kanađanka Eženi Bušar je rešila da "presavije tabak" i tuži Amerikance, pošto se tokom poslednjeg grend slem turnira u sezoni US Opena okliznula u svlačionici, pala i dobila potres mozga.

Bušar je u tužbi navela da je posle pada 4. septembra, pretrpela veliki bol i finansijski gubitak i pred Okružnim sudom u Bruklinu zatražila odštetu od Teniskog saveza SAD.

Incident se dogodio kada se posle meča dublova na US Openu, nešto posle 22 časa, vratila u svlačionicu, okliznula, pala i udarila glavom o pod. U tužbi se navodi da je Bušar pala zbog "klizave, strane i opasne supstance koja je bila na podu".

Bušar je tada dobila potres mozga i ozbiljnu povredu glave. Posle toga morala je da se povuče sa US Opena, ali i turnira koji usledili u Kini i Japanu.

U tužbi se navodi da su povrede izazvane isključivo zbog "nemara, nepažnje, bezobzirnog i namernog ingorsanja teniskog saveza SAD".

Teniserka tvrdi da organizatori turnira nisu obezbedili da svlačionica bude bezbedna, pošto nisu uspeli da poprave pod i održe ga čistim, što je dovelo do pada.

Bušar je rekla da je zbog tog incidenta izgubila najmanje 13 pozicija na WTA listi i da veruje da će se njen plasman i dalje pogoršavati.

Tagovi:

Ostale vijesti