• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belodedić: Zvezdaši, a što se ne viđamo češće?

Autor mondo.rs

Crvena zvezda u nedelju obeležava 25 godina od osvajanja titule u Kupu evropskih šampiona, a uoči okupljanja bivših fudbalera crveno-belih Miodrag Belodedić dao zanimljiv predlog.

 Belodedić i Savićević na proslavi 25 godina od Barija  Izvor: MONDO/N. Janković

Crvena zvezda u Sava centru proslavlja 25 godina od Barija, odnosno četvrt veka otkako su se popeli na krov Evrope. Na današnji dan na stadionu "Sveti Nikola" crveno-beli su posle penala pobedili Olimpik Marsej i postali prvaci Evrope.

Tim povodom u Beogradu su se okupili bivši igrači Zvezde, a pred početak svečanosti u Sava centru za RTS su govorili Dejan Savićević i Miodrag Belodedić, jedni od ključnih igrača Ljupka Petrovića u pohodu na titulu prvaka Evrope.

Tim povodom, Belodedić je dao i zanimljiv predlog.

"Srećan sam što sam video sve naše bivše i sadašnje igrače, sa nekima pričam, sa nekim sa čujem. Nije loše da se viđamo. U Steaui se viđamo svake godine, a ovde, retko, jednom u pet godina", kazao je nekadašnji reprezentativac Rumunije i osvajač dve titule KEŠ-a. 

Čega se seća iz finala?

"Sećam se napada Olimpika, sećam se Papena, a Dika Stojanović je odbranio dve-tri dobre šanse. Ja i Ilija smo ih dobro čuvali, to nam je bio prvi zadatak, a ovo drugo... Pričao nam je Ljupko Petrović da je sve ostalo lako", kazao je on.

Dejan Savićević je na drugoj strani bio zadužen za golove i organizaciju napada, a takođe je izjavio da mu je zadovoljstvo što su se bivši igrači sakupili u Beogradu, a da mu je žao što neki nisu tu zbog privatnih obaveza.

"To je najvažnija utakmica u istoriji Jugoslavije. Partizan je bio finalista 1966. godine, a nama se ukazala prilika. Odigrali smo to finale drugačije, bio je veliki pritisak javnosti, podbacili smo u toj utakmici, ali uspeli smo kroz penale da osvojimo taj turnir. Zvezda je tradicijom i generacijama pre nas to zaslužila", ispričao je on pred početak svečanosti.

Na svečanosti su i aktuelni igrači Zvezde, kao i oni koji su donedavno nosili crveno-belo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC