• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti "10 od 10", goleada Liverpula

Autor mondo.rs

"Građani" drugi put za tri dana slavili u Svonsiju i zahvaljujući porazu Evertona stekli prvu značajniju prednost u borbi za titulu. Stouk i Sanderlend i dalje u agoniji...

Uzbudljiva subota popodne na premijerligaškim terenima!

Mančester siti produžio je stoprocentan start sezone pod vođstvom Pepa Gvardiole, upisavši 10. pobedu iz 10 mečeva u svim takmičenjima, a šestu u domaćem prvenstvu.

Svonsi, koga su "građani" u sredu uveče eliminisali iz Liga kupa, takođe na stadionu Liberti (1:2), ovog puta je savladan rezultatom 1:3.

Totenhem je u Midlsbrou stigao do treće pobede zaredom u Premijer ligi (1:2), najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Son Heung Minu, čiji drugi gol - iskosa sa leve strane u suprotne rašlje - ulazi u najužu konkurenciju za najlepši ovog vikenda.

Uz pomalo neočekivan poraz Evertona u Bornmautu (do danas su "karamele" imale skor 4-1-0), "pevci" su napravili korak napred na tabeli i preuzeli drugu poziciju.

Liverpul je u isto vreme izbio na treće mesto, sa lakoćom pobedivši Hal na Enfildu - 5:1.

Bio je to jedan od onih mečeva u kojima sve ide glatko ako se na vreme postigne prvi gol, a to je u konkretnom slučaju uradio Adam Lalana, nakon duge i strpljive akcije.


Hal je zbog namernog igranja rukom u šesnaestercu već u 29. minutu ostao bez isključenog Elmohamadija, što je značilo da se "tigrovima" crno piše.

Do odlaska na odmor bilo je 3:0, potom je Hal upisao počasni pogodak, a Filipe Kutinjo samo što se krenulo sa centra majstorskim šutom sa dvadesetak metara povisio na 4:1.


Džejms Milner postavio je konačan rezultat svojim drugim golom sa 11 metara, da bi Jirgen Klop od 74. minuta dao šansu Marku Grujiću i Emreu Džanu, ali do kraja utakmice nije bilo naročitih uzbuđenja.

Vredna pobeda Liverpula (četvrta uzastopna u svim takmičenjima), jer je poznato da se gubitak bodova u ovakvim utakmicama jednostavno - ne prašta.

Mančester siti došao je u vođstvo pogotkom Kuna Aguera u 9. minutu, ali pokazalo se da to nije bio početak novog "blickriga" Gvardiolinih pulena...


...jer je iskusni Fernando Ljorente izjednačio samo četiri minuta kasnije, iskoristivši posrnuće Klišija na ivici kaznenog prostora.


Rezultat je uz obostrano dobru i napadačku igru bio nerešen sve do 65. minuta, kada je sudija pokazao na "belu tačku", možda i prestrogo, nakon što je štoper Svonsija Van der Horn pri zagrađivanju udario De Brujnea rukom.

Aguero je bio siguran izvođač penala, da bi Rahim Sterling u 77. minutu iz kontre "overio" novu pobedu i ostanak na čelu tabele bar do polovine oktobra!

Jer, Siti će na gostovanje Totenhemu iduće nedelje otići sa četiri boda prednosti, a nakon toga sledi dvonedeljna pauza zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Stouk i Sanderlend ušli su u 6. kolo kao jedine dve ekipe bez pobede u novoj sezoni i u takvom statusu će provesti i narednih sedam dana, iako su i jedni i drugi bili na dobrom putu da osvoje tri boda.

Stouk je protiv Vest Bromviča poveo preko Džoa Alena u 73. minutu, nakon centaršuta Šaćirija i dobrog skoka Arnautovića, ali su gosti početkom sudijske nadoknade vremena izborili korner, koji je glavom u gol pretvorio Salomon Rondon - 1:1.

Ako je Marku Hjuzu teško posle gubitka dva boda, kako je tek Dejvidu Mojesu, čiji tim je protiv Kristal Palasa u 61. minutu vodio 2:0, primio dva "komada" u narednih 15 minuta, pa u 94. ostao potpuno praznih šaka?

Nekadašnji napadač Aston Vile i Liverpula Kristijan Benteke zatresao je mrežu u svom stilu, glavom posle kornera... za treću pobedu Palasa u nizu i prodor u gornji deo tabele.

Strelac oba pogotka za Sanderlend bio je prekaljeni Džermejn Defo, a posebno interesantan bio je vodeći gol, nakon što je Džo Ledli uputio "samoubilački" pas unazad gotovo sa polovine terena.

Kasnije će se Ledli iskupiti, tako što je smanjio na 2:1 i ujedno započeo neslućeni preokret na Stadionu svetlosti.

"Bili smo bolji tim i bili bismo razočarani i da je ostalo 2:2. Kada igrate dobro, kao mi danas, trebalo bi da pobedite. Još ako vodite 2:0 i igrate na svom terenu... Možete zamisliti kakva je sada atmosfera u svlačionici", izjavio je Defo.

REZULTATI 6. KOLA:

Bornmaut - Everton 1:0 (1:0)
/Stanislas 23/

Liverpul - Hal 5:1 (3:0)
/Lalana 17, Milner 30p, 70p, Mane 36, Kutinjo 53 - Mejler 52/

Midlsbro - Totenhem 1:2 (0:2)
/Gibson 65 - Son 7, 23/

Stouk - Vest Bromvič Albion 1:1 (0:0)
/Alen 73 - Rondon 90+1/

Sanderlend - Kristal Palas 2:3 (0:0)
/Defo 39, 61 - Ledli 62, Mekartur 76, Benteke 90+4/

Svonsi - Mančester siti 1:3 (1:1)
/Ljorente 13 - Aguero 9, 65p, Sterling 77/

Mančester junajted - Lester 4:1 (4:0)
/Smoling 22, Mata 37, Rašford 40, Pogba 42 - Grej 59/

Arsenal - Čelsi 18.30

u nedelju:

Vest Hem - Sautempton 17.00

u ponedeljak:

Barnli - Votford 21.00

TABELA: Mančester siti 18, Totenhem 14, Liverpul 13, Everton 13, Mančester junajted 12, Arsenal (-1) 10, Čelsi (-1) 10, Kristal Palas 10,
VBA 8, Votford (-1) 7, Lester 7, Hal 7, Bornmaut 7, Sautempton (-1) 5, Midlsbro 5, Svonsi 4, Barnli (-1) 4, Vest Hem (-1) 3, Stouk 2, Sanderlend 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC