• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina: Emotivno sam ispražnjena

Autor mondo.rs

Sada već bivša selektorka Srbije na konferenciji za novinare u "Kući košarke" objasnila zbog čega je podnela ostavku.

 Marina Maljković poslije ostavke: Emotivno sam ispražnjena Izvor: MN PRESS

Košarkaška 2017. u Srbiji je počela neočekivanom i svakako neželjenom vešću - Marina Maljković odlazi sa pozicije selektora ženske reprezentacije Srbije, koju je za samo četiri godine od dna dovela do evropskog i svetskog vrha.

"Posle puno razmišljanja i neprospavanih noći, donela sam tešku odluku da ne nastavim da radim ovaj posao. Razlog moje ostavke je emotivno i fizičko pražnjenje. Ne volim reč umor, ne dozvoljavam je ni svojim košarkašicama", izjavila je Maljković na konferenciji za novinare, na kojoj je pored nje sedeo novi predsednik KSS Predrag Danilović.



Danilović je istakao da razume razloge Marininog povlačenja i da će se Savez okrenuti pronalaženju novog selektora, u što kraćem roku.

"Ovo sigurno nije lepa vest. Marina i ja smo seli pre neki dan i ona mi je objasnila neke stvari. Ona zna šta o njoj mislim kao o čoveku na prvom mestu, pa onda i kao velikom stručnjaku. Hvala joj u ime Saveza. Nema tu neke velike priče. Žao mi je što nećemo sarađivati, ali takav je profesionalni život, sve to ide u rok službe", rekao je Danilović.

Selektorka je pričala drhtavim glasom, na ivici suza.

Ona je zahvalila svima u KSS, "od operativaca i ljudi iz senke" do funkcionera, kao i svom stručnom štabu i košarkašicama sa kojima je radila. Nije zaboravila ni narod, koji je podržavao reprezentaciju.

"Ne samo onima koji su nosili medalje oko vrata, već svakoj pojedinačnoj koja je bila i na jednom jedinom treningu. Žao mi je što neću moći da sarađujem sa čovekom koga izuzetno cenim, koji je legenda naše košarke, ne samo kao igrač", rekla je Maljković.

Srbija je sa Marinom na klupi letos osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a godinu dana ranije titulu prvaka Evrope. Prethodno su osvojeni osmo mesto na svetu (2014) i četvrto u Evropi (2013).

Popularnim "kraljicama" ove godine predstoji Eurobasket u Češkoj, od 16. do 25. juna. Žrebom su smeštene u relativno laku grupu, u kojoj su pored Francuske još Slovenija i Grčka.

Ipak, odlazak Marine Maljković u mnogo čemu vraća nacionalni tim na početak priče, odnosno u neizvesnost po pitanju rezultata koji se mogu očekivati. Ona je imala ugovor sa KSS do leta 2019. godine.

Iako više neće biti selektor, Maljković će i dalje biti angažovana u domaćoj košarci, kroz svoj Pokret za žensku košarku.

"To za mene nije ništa manje vredno. Želim da rezultati koje smo ostvarili ne budu samo bljesak. Maksimalno ću svoju energiju usmeriti da do kraja 2017. godine imamo u Pokretu recimo 1.000 devojčica, što bi za našu zemlju bio izuzetan rezultat".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC