• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Bjelajac isplivao B normu za SP

Autor mondo.ba

Bh. plivač Nikola Bjelajac ispunio B normu za Svjetsko prvenstvo koje se u julu održava u Budimpešti.

On je u subotu na susretu reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH isplivao 50 metara slobodnim stilom za 23,12 sekundi i tako ispunio B normu, prenose „Nezavisne novine“.

Osim toga plivač Olimpa je ovim rezultatom oborio rekord koji je držao njegov klupski kolega Adi Mešetović (23,22).

"Mnogo mi znači što sam isplivao normu za Svjetsko prvenstvo. To sam i očekivao i bilo je realno da je ostvarim. U trci na 50 metara slobodno sam loše isplivao posljednjih pet metara, ali sam mnogo bolji bio u štafeti, gdje sam i ostvario pomenuti rezultat“, rekao je Bjelajac za „Nezavisne novine“.

Ovo će biti prvo SP za Bjelajca, a osim njega B normu za nastup u Budimpešti imaju i Adi Mešetović, Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo.

"Slijede pripreme za SP. Vjerujem da ću još brže plivati jer ću biti opušteniji zato što imam normu, a nastupiću i na Banjaluka openu, koji će biti test za šampionat svijeta“, dodao je Bjelajac.

Mihajlo Čeprkalo je na takmičenju u subotu oborio bh. rekorde do 18 godina i za seniore na 100 metara delfin (54,89), Nejla Kardić rekorde BiH za plivačice do 16 godina i seniorke na 800 metara slobodno (9:06,64) dok je Lamija Medošević vlasnica seniorskog rekorda na 100 metara slobodno (57,17).

Zita Seke je oborila rekord Srbije do 14 godina na 50 metara slobodno (27,45), a oboreno je još 14 rekorda BiH i Srbije u štafetama.

Zvijezde četveromeča bili su evropski prvak Velimir Stjepanović i Srbije i njegov sunarodnih Čaba Silađi, koji je po FINA bodovima imao najvredniji rezultat. Silađi je za 27,49 sekundi (894 boda) isplivao 50 metara prsno.

"Zadovoljan sam nastupom. Ispunio sam A normu za SP na 50 metara prsno, a prije nedelju dana na 100 metara. Bilo je dosta oscilacija na početku sezone, rezultato to srećom ne pokazuju, ali znam na čemu treba da poradim“, rekao je Silađi.

Ukupni pobjednik četveromeča je Slovenija (1.621 bod), koja je slavila ispred Hrvatske (1.311,50),, Srbije (1.298) i BiH (691,50).

"Ovo je najjači četveromeč do sada. Nastupili su učesnici prošlogodišnjih Olimpijskih igara Stjepanović, Silađi, Mario Todorović, kao i drugi vrhunski plivači. Što se tiče bh. tima, prezadovoljan sam, posebno nastupima plivača koji su oborili rekorde. Postigli su malo više nego što sam očekivao jer su prije dvije sedmice nastupili na Prvenstvu BiH i u fazi priprema su“, rekao je Miodrag Čeko, član stručnog štaba reprezentacije BiH.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC