• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča u Novom Sadu: Golova 0, crvenih 0, povreda 1!

Autor mondo.rs

Grubu igru u prvom meču polufinala Kupa najskuplje je platio povređeni Everton. Arbitar Grujić oprostio je Planiću i Leonardu pesničenje i udaranje bez lopte. Revanš 10. maja, nadamo se "hladnih glava".

Treneri Radoslav Batak i Marko Nikolić u najavi utakmice istakli su da ništa neće biti rešeno u Novom Sadu i da će odluka o finalisti Kupa Srbije "pasti" 10. maja u Beogradu.

Izgleda da su ih igrači isuviše bukvalno shvatili!

Na solidno popunjenom "Karađorđu": Vojvodina - Partizan 0:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa, koji brane crno-beli.

U 90 i kusur minuta fudbala po lepom vremenu i ne toliko lepom travnjaku nije viđena nijedna šansa iz kategorije "stopostotnih", dve bolje propustila je Vojvodina, a dve "šanse" da ispoštuje pravila fudbalske igre propustio je i glavni arbitar Danilo Grujić, koji nije video ili se napravio da nije video pesničenje i šutiranje Bogdana Planića i Leonarda da Silve u 73. minutu.

Iako je ušao s klupe samo minut ranije, Leonardo je umalo napravio "haos".

Pratio je sprint Planića i Uroša Đurđevića u kom je štoper Vojvodine odneo loptu, potom se zaleteo na njega i udario ga pesnicom u leđa, Leonardo je zamahnuo laktom i promašio, Planić pesnicom i promašio (na sreću - u oba slučaja!), a kada je shvatio da Grujić neće čak ni zaustaviti igru, štoper Vojvodine rešio je sam da "podeli pravdu" pa je prišao Brazilcu iza leđa i udario ga bez lopte.

Završeno je žutim kartonom za Planića.

/pogledajte nesportsko ponašanje Leonarda i Planića/

Moguće je da je ovaj duel bio samo kulminacija svega "prljavog" od subote, prvog poluvremena večeras i "kačenja" koje se dogodilo na putu ka tunelu (za dalje je bilo nemoguće videti šta se događa), ali u svakom slučaju to sve na gomili nikako nije priličilo ni veličini dva kluba, ni važnosti same utakmice.

A, utakmica...

Golmani Emil Rockov i Filip Kljajić gotovo da nisu imali posla na utakmici, koja je odigrana samo četiri dana nakon što su crno-beli, u Humskoj, savladali "lale" u Superligi 1:0.

U prvom poluvremenu, Nikola Trujić se našao sam pred Kljajićem posle sjajnog pasa Dejana Melega, ali se uplašio i svoje leve noge i golmana crno-belih koji je bio budan i spreman da interveniše, tako da nije stigao ni da šutira nameštajući se na desnu nogu.

Zapravo, posle pokušaja driblinga, lopta se od njega odbila u gol-aut.

Na drugoj strani, stasiti Leandro Tavamba, uspeo je uprkos pravim batinama koje je dobio od fizički slabijih igrača Vojvodine da stvori sebi jednu kakvu-takvu šansu u prvih 45 minuta, ali njegov udarac levom sa "kapice" nije bio dovoljno jak da bi se savladao Rackov.

Tvrda igra iz prvog poluvremena, pre kojeg je došlo do koškanja između Planića sa jedne i Petra Đuričkovića i Evertona s druge strane, postala je samo još tvrđa u nastavku, a seriju grubih startova s obe strane najskuplje je platio sam Everton, inače veoma ratoboran, koji je posle nekoliko verbalnih okršaja sa Novosađanima iznet na nosilima s terena. 

Filip Malbašić startovao je s leđa na Brazilca u trenutku kada je on nameravao da "povuče" kontru i tom prilikom naneo mu povredu zbog koje su crno-beli vrlo brzo rukama signalizirali prema treneru Marku Nikoliću da je neophodna zamena.

Everton
Izvor: YouTube


U akciji pre toga, posle kornera sa desne strane, Planić je bio odličan u skoku, crno-beli smušeni i nespremni da ispucaju loptu u polje, što ih je umalo koštalo gola, jer je Aleksandar Paločević uspeo levom nogom da "uhvati" snažan volej koji se zaustavio na telu stamenog Nikole Milenkovića.

Bila je to zapravo jedina šansa u drugom poluvremenu, koje je proteklo više u "tuči" nego u fudbalu.

Golman crno-belih Kljajić jedinu intervenciju na utakmici zabeležio je u drugom minutu nadoknade vremena kada je rezervista Marko Vukasović uputio jak i precizan udarac, ali sa zaista velike udaljenosti, tako da je čuvar mreže branioca trofeja uhvatio "živu loptu".

Ranije u sredu, Čukarički je kao domaćin doživeo debakl u meču sa Crvenom zvezdom.

VALJDA ĆE SE GLAVE "OHLADITI" DO REVANŠA

Posle pobede Partizana nad Vošom u subotu, u Superligi, digla se velika prašina u našem fudbalu. Grobari su vređali igrače i navijače Vojvodine, sudija Milorad Mažić na kratko prekinuo utakmicu, čelnici novosadskog kluba napustili svečanu ložu i prema tvrdnjama njihovih kolega iz Humske zapretili da će "pustiti Crvenu zvezdu narednog vikenda da pobedi".

Kao dokaz, Partizan je objavio video snimak na kojem se čuje sporna rečenica, što je Vojvodina kasnije nazvala skandaloznim plagijatom.

Uglavnom - posle svega viđenog u subotu u Humskoj i sredu na "Karađorđu" imamo dovoljno razloga da poželimo da se glave "ohlade" do trećeg duela 10. maja i da tada bude odigran fudbalski sadržajan meč, kakav danas nije bio.

SASTAVI

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Evo sastava za koji su se odlučili Radoslav Batak, nekadašnji fudbaler Voše koji će danas prvi put u karijeri samostalno voditi neki tim kao trener, kao i znatno iskusniji Marko Nikolić, koji je tokom karijere, između ostalog, radio i u novosadskom timu.

Vojvodina: Rockov - Lakićević, Planić, Puškarić, Antić - Jovančić (od 88. Kovačević), Vukasović, Paločević, Meleg (od 84. Babić), Trujić - Malbašić (od 78. Knežević).

Klupa: Perić, Kovačević, Babić, Maslać, Knežević, Lazarević, Zličić.

Trener: Batak.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, El Munir - Everton (od 70. Radin), Jevtović (od 64. Leonardo), Kosović, Đuričković (od 80. Janković) - Tavamba, Đurđević.

Klupa: Stevanović, Đilas, Ilić, Radin, Leonardo, Janković, Jovanović.

Trener: Nikolić.

Partizan i Vojvodina u Kupu: 6-0-4 (22:13):

22. decembar 1951, Beograd: Partizan – Vojvodina 0:2
22. avgust 1954, Novi Sad: Vojvodina - Partizan 2:4
8. april 1959, Beograd: Partizan - Vojvodina 2:1
20. novembar 1991, Beograd: Partizan - Vojvodina 4:0
4. decembar 1991, Novi Sad: Vojvodina - Partizan 2:1
18. mart 1998, Beograd: Partizan - Vojvodina 4:1
1. april 1998, Novi Sad: Vojvodina - Partizan 1:0
27. oktobar 2004, Novi Sad: Vojvodina - Partizan 1:3
15. april 2010, Beograd: Partizan - Vojvodina 1:3
11. maj. 2011. Beograd: Partizan - Vojvodina 3:0*

*napomena: finale Kupa 2011. nije završeno, pa je crno-belima dodeljen trofej za zelenim stolom



IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ MEČA

82 - Sada je žuti karton dobio i Leonardo.

81 - Tavamba je pao posle jakog duela i tražio pomoć, ali mu je prišao Leonardo i naterao ga da ustane, zbog čega je Kamerunac negodovao. Otprilike, delovalo je kao da ga je pitao: "Leo, šta ti je? Stvarno me boli".

80 - Nikolić pravi treću, Batak prvu izmenu. Na terenu su Knežević u crveno-belom i Janković u crno-belom.

74 - Igra se jako grubo i deluje kao da Grujić gubi kontrolu. Upravo su se, doduše u duelu za loptu, "išamarali" Trujić i Kosović.

73 - UMALO TUČA, BEZ ISKLJUČENJA

Čim je ušao na teren, prilikom prvog duela, Leonardo je s leđa pesnicom udario Planića, a onda i zamahnuo laktom ka njemu, mada ga je promašio, ali mu potom ni štoper Vojvodine nije ostao dužan, već ga je udario kolenom u leđa bez lopte. Brazilac se sručio na zemlju, a arbitar Grujić pokazao žuti karton Planiću.

Leonardo je prošao bez opomene, iako je zaslužio isključenje.

Tenzija niotkud.

71 - Neplanirano, na terenu je Radin, koji je dugo bio povređen pa je malo igrao ovog proleća. Evertona su sa bolnom grimasom na licu izneli s terena.

70 - Everton ne može da nastavi, crno-beli pokazuju rukama prema treneru Nikoliću da je potrebna još jedna izmena.

69 - Žuti karton za Malbašića posle oštrog starta na Evertona, igrača kojem se drugi put ovog popodneva ukazuje pomoć. I uopšte ne izgleda dobro trenutno.

64 - Nikolić pravi prvu izmenu - Leonardo umesto Jevtovića. Ofanzivna izmena Partizana.

63 - ŠANSA UTAKMICE!

Ništa, ništa - pa stopostotna šansa za Vojvodinu. Posle kornera sa leve strane, crno-beli nisu uspeli da izbace loptu, Planić je pokušao glavom, ta lopta odbila se od jednog igrača crno-belog tako da je "pala" pravo na Paločevićevu levicu, ali je njegov volej svom snagom napucao Milenkovića i to u trenutku kada je Kljajić bio na zemlji.

Paločević
Izvor: YouTube



55 - Nije se pokvario Mondo, samo čekamo šansu vrednu upisa...

46 - Bez izmena na obe strane nastavljeno je drugo poluvreme i crno-beli sada napadaju ka severu, gde je Firma.

"Sveži" prvaci Srbije u odbojci, igrači Vojvodine, ušetali su na poluvremenu na atletsku stazu "Karađorđa" i doživeli ovacije. "Lale" su se samo sat i 15 minuta posle poslednjeg poena u dramatičnoj majstorici plej-ofa sa Crvenom zvezdom, u SPENS-u, predstavili navijačima. Vojvodina je posle deset godina osvojila prvu, ukupno 14. titulu prvaka države u odbojci.

45+1 - POLUVREME

Kada je Grujić poslao igrače na odmor, igra je "nastavljena" - na putu ka tunelu Planić i Đuričković su nastavili sa "kačenjem" započetim minut-dva ranije na terenu, a kada je delovalo da se sve smirilo, dotrčao je ratorobrni Everton tražeći kavgu s Planićem, stvorila se i gužva na 10-15 sekund, ali se na tome i završilo. Za sada.

40 - ŠUT U GOL!

Posle okruglo 40 minuta igre, videli smo ozbiljan pokušaj - Tavamba je primio loptu na "kapici" okrenut leđima golu, dao sebi for i šutirao levom iz okreta, precizno, ali ne i dovoljno jako da se savlada budni Rockov, koji se pružio i uhvatio loptu.

34 - TRUJIĆ!?

Teško je opisati šta je želeo Trujić u šansi utakmice, ali je lako opisati šta je uradio - ništa! Meleg ga je sjajnim pasom u prostor koji je pocepao odbranu Partizana spojio sa golom, Trujić je valjda bio siguran da je u ofsajdu, a kada je shvatio da je u šansi utakmice, već je bilo kasno. Levom nije smeo ili znao da šutira, a dok se namestio na desnu, Kljajić je već bio ispred njega, pa je pomislio da je dribling najbolje rešenje...

...uradio je to tako da se lopta od njegovo telo odbilo u gol-aut.

Ovo je bila ubedljivo najbolja šansa do sada na utakmici, a da čak nije bilo ni šuta ka golu.

Trujić
Izvor: YouTube



31 - Loš fudbal. Pišemo ovo u nadi da ćemo da "ureknemo".

27 - TAVAMBA!

Robusni Kamerunac razgrnuo je sve oko sebe posle kornera sa leve strane i jednu ničiju loptu koja kao da je "lebdela" iznad Vošinog šesnaesterca probao da "uhvati" makazimaca - uspeo je, ali je bio veoma neprecizan. Šut je išao bliže korner zastavici nego stativi...

25 - Prošla je polovina prvog poluvremena - bez udarca u gol!

21 - Sada se zakuvalo i na terenu, ali ne zbog šansi, nego zbog nešto oštrijeg starta Evertona na Antića. Pritrčali su crveno-beli da se raspravljaju sa brazilskim vezistom, međutim sve se brzo stišalo i bez žutih kartona.

19 - Dok se na sredini terena vodi velika bitka, na tribinama traju prozivke Firme i Grobara. Gostujući navijači skandiraju: "Pustite Zvezdu".

14 - ROCKOV!

Golman Vojvodine nojerovski je pratio kontru Partizana i u punom trku "nabo" loptu glavom na polovinu terena. Crveno-beli su bili u ofanzivi, crno-beli zapretili dugom loptom prema Đurđeviću, ali je realnu opasnost otklonio mobilni čuvar mreže domaćih.

12 - TRUJIĆ!

Sjajno je reagovao Ostojić i požrtvovanim startom izblokirao verovatno opasan udarac Trujića sa ivice šesnaesterca. Napadač Vojvodine se ponudio saigračima, primio loptu na 20-ak metara, dao sebi for, naciljao, ali je štoper Partizana u poslednji čas postavio nogu i sačuvao muka svog golmana, Kljajića.

11 - Situacija na tribinama se smirila. Na terenu - s mnogo trčanja i energije, ali bez pravih poteza u završnici.

8 - Evo prvih problema. Došlo je do komešanja na zapadnoj tribini, tamo gde su se okupili navijači Partizana. Naš reporter javlja da je policija izvela sa stadiona jednog navijača u majici Vojvodine.

4 - Đuričkoviću se ukazuje pomoć posle duela sa Antićem, koji ga je nehotice nagazio i pritom udario kopačkom u lice. Vezista Partizana je dobro, nastaviće.

2 - Iako nije bilo predviđeno, na zapadnoj tribini ka jugu nalaze se i navijači Partizana sa obeležjima kluba. Valjda neće biti problema.

1 - Počelo je lepom koreografijom "Firme!

Izvor: MONDO/Mulutin Vujičić


18:47 - Ko će danas pobediti? Pa, gotovo je nemoguće pretpostaviti - skor u poslednjih 12 mečeva Vojvodine i Partizana je 5-2-5.

18:44 - Grobari polako pune južnu tribinu.

18:40 - "Sad sam pričao sa nekolicinom Bugara, mlađih momaka, navijača CSKA iz Sofije. Pitao sam ih zbog čega su došli u Novi Sad da gledaju utakmicu, rekli su mi doslovce: 'Došli smo, jer smo čuli za frku'", javlja nam kolega Milutin, koji je na "Karađorđu" ovog popodneva.

Pročitajte kompletan razgovor.

18:39 - Navijačima na zapadu, na kojem se tradicionalno okuplja publika koja navija za domaći tim (zbog čega je ne tako davno bilo i problema), dele se majice FK Vojvodina, javlja naš reporter.

18:33 - Redovna konferencija za medije pred meč sa Partizanom, u ovom slučaju, bila je zapravo i promocija novog trenera Vojvodine - četvrtog ove sezone!

18:32 - Uoči ove utakmice, čelnici Vojvodine odlučili su da gostujući navijači mogu da uđu samo na jednu tribinu.

18:28 - Glavni arbitar je Danilo Grujić, koji je vodio poslednji, 154. "večiti derbi".

18:27 - Naš reporter je na stadionu i javljaće nam sve ono što nećemo moći da vidimo na televiziji, kao i prve reakcije, izjave... Za početak, evo protokola sa utakmice.

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC