• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Želimo ostati prvi!

Autor mondo.ba

Fudbaleri sarajevskog Željezničara nakon ispadanja iz Kupa okreću se prvenstvu gdje će pokušati da osvoje titulu, a prva prepreka ka tom cilju je tuzlanska Sloboda.

 Željezničar želi nakon meča sa Slobodom ostati prvi na tabeli Izvor: Samir Cacan/MONDO

Željezničar je trenutno prvi na tabeli, a strateg “plavih” Slavko Petrović kaže da na toj poziciji žele i ostati.

“Igračima sam protiv Širokog rekao da se pasti može, ali dići mora. Obezbijedili smo matematički Evropu, zauzimamo prvo mjesto, a naše ambicije rastu što je normalno. Želimo da poslije ovog kola budemo na ovom mjestu. Nadam se da smo se samo fizički odmorili, i psihički povratili što je bio cilj. Sa četiri boda iz naredne dvije utakmice bismo napravili veliki korak, a sa šest otvorili vrata šampionskoj tituli”, kazao je Petrović.

Srbijanski stručnjak je dodao da očekuje da susret u Tuzli bude najteža prvenstvena utakmica.

“Imamo protivnika koji će sve dati od sebe. To je klub koji cijenim. Imaju dobre igrače, ali nisu kao prošle godine kada su imali najbolju ekipu”, kazao je Petrović.

Petrović opet ima manjih problema sa sastavom.

“Što se našeg igračkog kadra tiče, Stanić odrađuje kaznu zbog kartona, Žerić se žalio na povredu, a vraćaju se Crnov, Hasanović i Stojanović. Ulazimo ozbiljno i dat ćemo sve za tri boda, a to će biti jasan korak šta želimo dalje”, optimističan je Petrović.

Igrači su svjesni koliko ova utakmica znači, ne samo rezultatski, nego da se podigne i moral kod igrača i navijača nakon teškog poraza od Širokog Brijega.

“Ova utakmica nam puno znači. Igrači koji danas putuju u Tuzlu su svjesni da moramo pobijediti, jer nam za vratom diše Zrinjski. Mislim da su moji saigrači spremni da se vrate s tri boda u Sarajevo”, kazao je Ivan Crnov krilni fudbaler tima s Grbavice.

Utakmica između Slobode i Željezničara igra se u nedjelju od 17 sati na stadionu Tušanj u Tuzli, uz direktan prenos na Moja TV.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC