• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslava titule Zrinjskog ili iznenađenje Slobode?

Autor mondo.ba

Sve je spremno za nedjeljnu proslavu titule prvaka Bosne i Hercegovine u Mostaru, gdje će Zrinjski dočekati tuzlansku Slobodu u posljednjem kolu Lige za šampiona.

 Zrinjski - Sloboda, najava, Blaž Slišković, Vlado Jagodić Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Plemići" će u slučaju trijumfa odbraniti šampionski pehar, koji bi bio prvi u trenerskoj karijeri Blaža Sliškovića.

"Mnogo bi mi to značilo da osvojim i trenersku titulu. Osim toga, trofej je sa timom iz rodnog grada, klubom čiji sam dres nosio od reorganizacije 1992. godine. Protekla dva mjeseca, koliko vodim Zrinjski, jako sam emotivno sve ovo proživljavao. Vidjelo se to na meni, nakon svakog poraza i nakon svake pobjede", izjavio je popularni Baka, a prenijeli mostarski mediji.

Takođe se osvrnuo i na svojevrsni rat saopštenjima između klubova u BiH.

"Zar treba cijela zemlja da plače jer će Zrinjski osvojiti titulu ili što je Široki Brijeg osvojio Kup BiH? Kao da se u Hercegovini ne igra fudbal. Hercegovina je dala toliko kvalitetnih igrača i sportista da cijeloj državi treba biti na ponos, a ne da nas omalovažavaju. Ako osvojimo ovu titulu, to će biti potpuno zasluženo. Željezničar je imao dvije meč lopte, ali su ih propustili u Krupi na vrbasu i na Koševu protiv Sarajeva", dodao je Slišković.

Na putu Mostaraca nalazi se Sloboda i njen trener Banjalučanin Vlado Jagodić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Nastojim da igračima pošaljem poruku da ne nasjedaju na provokativne stvari i ja o tome danas neću pričati, ali dovoljno je da kažem da svako u svom dvorištu počisti smeće i da ne baca komšiji. Mi imamo čisto dvorište i nastojim da to čisto dvorište u narednoj godini iskoristimo za dobre rezultate. Mi smo obavezni prema navijačima koji su nas i nakon poraza protiv Krupe pozdravili i hvala im na tome, a imamo obavezu prema tradiciji i imenu odigrati onako kako igramo cijelu sezonu i ne vidim razloga da se drugačije tumači ekipa Slobode", rekao je Jagodić.

Prema njegovim riječima, Sloboda ide na stadion "Pod Bijelim brijegom" da izbori pozitivan rezultat.
"Krupa nas je pobjedom sustigla na četvrtoj poziciji, imaju bolji međusbni skor i gol razliku i utakmicu kod kuće, a ja se još uvijek vodim time da je bolje zavšriti četvrti nego peti", podvukao je strateg Tuzlaka.

Utakmica posljednjeg 10. kola Lige za šampiona BiH između Zrinjskog i Slobode igra se u nedjelju od 17 sati uz direktan TV prenos. Meč će suditi Sarajlija Irfan Peljto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC