• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani odlučuju o tituli šampiona BiH

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Napadači Zrinjskog iz Banjaluke Saša Kajkut i Nemanja Bilbija u slučaju pobjede nad Slobodom proslaviće titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali na putu će im stajati takođe Banjalučanin Vlado Jagodić, trener tuzlanskog tima.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Iako banjalučki Borac ove sezone nije nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u koju se doduše ekspresno i na superioran način vratio, uslovno rečeno boje Banjaluke uspješno su branili i brane brojni fudbaleri ponikli u "Velikanu iz Platonove".

Upravo će "borčevci" Saša Kajkut i Nemanja Bilbija u nedjelju imati šansu da eventualnim trijumfom proslave novi šampionski trofej mostarskog kluba.

"Da nam je neko ponudio ovo da u posljednjem kolu u Mostaru odlučujemo o tituli objeručke bi prihvatili. Vjerujemo da smo bolji od Slobode, što smo u dosdašnjem dijelu sezone i pokazali, ali moramo to da potvrdimo u nedjelju na stadionu 'Pod Bijelim brijegom'", rekao je Kajkut u izjavi za MONDO.

Prema njegovim riječima, to neće biti nimalo lako jer za protivnika ima svog nekadašnjeg trenera Vladu Jagodića.

"Jagodić ima mentalitet pobjednika, kod njega nema opuštanja. Sloboda će, siguran sam igrati najbolje što bude mogla, a na nama je da odigramo još bolje i proslavimo titulu pred svojim navijačima, dodao je Kajkut.

U Mostaru je još jedan nekadašnji član Borca - Toni Jović, a ekipu je s trenerske klupe prvu polusezonu vodio Vinko Marinović, koji se bez nekog posebnog objašnjenja "razišao" sa Zrinjskim i preuzeo mladu reprezentaciju BiH.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Marinovićev trenerski uspon krenuo je sa banjalučkog Gradskog stadiona i novi strateg Mostaraca Blaž Slišković upravo novom kormilaru "zmajića" može da zahvali što je uopšte dobio priliku da se bori za trofej.

Tu šansu mu je na direktan način u pretposljednjem kolu omogućio "rezervista" Kajkut sa dva postignuta gola u preokretu protiv Radnika u Bijeljini (1:2), doduše uz malu "pomoć" arbitra iz Gruda Antonija Bandića, koji je "svirao" nepostojeći penal u 93. minutu i zbog toga zaradio suspenziju do kraja iduće sezone.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Penal je postojao

Iako je sudijska komisija sankcionisala arbitra iz Gruda Antonija Bandića do kraja ove i naredne sezone, Saša Kajkut je uvjeren da sudija nije pogriješio. "Bio sam u punom trku i malim kontaktom me protivnik izbacio iz ravnoteže. Imao sam stopostotnu šansu i mislim da je penal ispravno dosuđen", rekao je napadač "plemića".

Ipak, igraće protiv Vlade Jagodića, najtrofejnijeg trenera u istoriji Borca i nekadašnjeg selektora U-21 tima BiH, koji je poslije poraza od Krupe (1:3) najavio novčane kazne za pojedine fudbalere koji nisu pozdravili navijače na "Tušnju".

Osim toga, priznao je da Sloboda uvijek igra samo za sebe, ne zanima ga kome će pripasti titula.

"Čak i kad s ćerkama igram tenis hoću da pobijedim. Mislim da sam bio jasan", odgovorio je Jagodić na govorkanja da će Sloboda "pustiti" Zrinjski. "Nas ne interesuju nikakve računice i ne bavimo se nikakvim kalkulacijama, odnosno nečasnim radnjama", rekao je banjalučki trener koji vodi Slobodu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC