• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Prvo igračko i sponzorsko pojačanje

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Goran Galešić zvanično je potpisao 1+1 ugovor sa banjalučkim Borcem i postao prvo pojačanje "Velikana iz Platonove" za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Predstavljen i novi sponzor.

 FK Borac predstavio igračko i sponzorsko pojačanje  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po okončanju sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj je Borac superiorno osvojio titulu i povratak u Premijer ligu BiH, u četvrtak je u Trofejnoj sali na banjalučkom Gradskom stadionu, upriličeno predstavljanje prvih pojačanja crveno-plavih u igračkom i finansijskom smislu.

POVEZANE VIJESTI

To su Goran Galešić, koji se poslije decenije karijere u inostranstvu vraća u Borac, te kompanija "Ideal Petrol", koja je danas postala prvi sponzor "Velikana iz Platonove" u sezoni 2017/18 Premijer lige BiH.

Član Upravnog odbora Borca za finansije i marketing, Vedran Pušić istakao je da pred Banjalučanima uprkos odličnom radu u prethodnom periodu predstoji još mnogo posla kako bi se Borac ponovo etablirao kao najveći klub u Republici Srpskoj.

"Borac je novi premijerligaš, iza nas je mnogo dobro urađenog posla, ali od danas predstoji burnih mjesec i po dana, ključnih za naš klub u kojem treba da uradimo mnogo kapitalnih stvari - od finansijskih do igračkih pojačanja jer ne želimo da Borac bude epizodista u Premijer ligi BiH već da napadnemo sam vrh tabele", izjavio je Pušić.

Apel novinarima

Vedran Pušić uputio je molbu novinarima da kad imaju razloga da kritikuju Borac da to čine PET puta žešće, a da kad pišu afirmativno o banjalučkom klubu, to učine samo objektivno.

S tim u vezi, danas će biti isplaćene plate svim igračima pod ugovorom.

"Do 20. juna će biti isplaćene plate Radnoj zajednici i omladinskoj školi, pa želimo da u novi ciklus uđemo maksimalno očišćeni kad je riječ o dugovanjima koja je stvorila postojeća uprava kluba".

Prema njegovim riječima, koncept koji je formirala uprava - afirmacija Borca na teritoriji Krajine, Banjaluke i okolnih gradova, a koja podrazumijeva oslanjanje na domaće igrače urodila je plodom angažovanjem Gorana Galešića i prvog zvaničnog sponzora "Ideal Petrol" u novoj sezoni Premijer ligi BiH.

Galešić......je rođen 11. marta 1989. godine, a u dosadašnjoj karijeri, pored Borca, nastupao je i za belgijski Beršot, slovenačke klubove Goricu, Koper i Celje, splitski Hajduk, te Botev Plovdiv, moldavski Šerif i Himki. Dva puta je proglašavan za najboljeg fudbalera slovenačke lige, a sa Šerifom iz Tiraspolja je osvojio šampionsku titulu u prvenstvu Moldavije u sezoni 2015-16.

 "Tu ne namjeravamo da stanemo već smo u pregovorima sa još igrača, ali i kompanija koje bi trebale da podrže naš petogodišnji plan koji će izvući Borac iz dugovanja".

Sportski direktor crveno-plavih Oliver Jandrić priznao je da je Galešić odavno bio želja banjalučkog kluba jer je riječ o fudbaleru "koji pravi razliku na terenu".

"Izuzetna mi je čast što smo doveli Galešića, koji je bio naša želja već duže vrijeme ali to u nekom prethodnom periodu nije bilo realno. Sad smo došli u situaciju da pričamo o transferima igrača njegovog kvaliteta. To su fudbaleri koji prave razliku na terenu. Presudila je njegova želja da dođe na Gradski stadion jer smatra da je ostao dužan Borcu", rekao je Jandrić.

Prvi operativac Borca demantovao je pojedine spekulacije o imenima koji će uskoro da napuste Gradski stadion...

"Dogovorili smo se sa novim trenerom Željkom Vranješom da analiziramo prethodnu sezonu i donesemo odluku ko nam je potreban iz postojećeg igračkog kadra. Za nekoliko dana, odnosno do prozivke biće poznato na koje igrače nećemo računati u narednoj sezoni. Sva imena koja su se pojavila u pojedinima medijima nisu dobijena iz kluba već su plod nagađanja".

Krilni fudbaler Galešić potvrdio je da je silno želio da se vrati u Borac, s kojim je potpisao ugovor na na godinu dana s mogućnošću produžetka na još 12 mjeseci.

"Brzo smo se dogovorili jer je ovo bila moja želja da se vratim u Banjaluku. Otišao sam prije 10 godina i dosta mi je inostrane karijere. Oldučio sam da se vratim kući u voljeni Borac i pred najboljim navijačima dam svoj maksimum. Nadam se da ću dati doprinos da ostvarimo sve ciljeve koje je klub zacrtao", rekao je Galešić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U drugom dijelu konferencije za štampu obratio se i šef marketinga u Borcu Boris Udovičić i pozvao sve privrednike da narednog petka dođu na Donatorsko veče Borca na Gradskom stadionu (19.30) dok je predstavnik "Ideal Petrola" Nikola Luburić pozvao sve ljude iz Banjaluke i okoline da "slijede njihov primjer".

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vule Trivunovic

Spasavace vas u martu sledece godine u borbi za goli opstanak!

Vrh

Odlične vijesti, odličan igrač. Idemo dalje ......

Ziko

Borac je definitivno hit

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC