Baskonija otpušta trenera, "zna se" koga žele

Autor:

Sito Alonso nagovestio je u jednom trenutku da bi mogao dugo da vodi Baskoniju, ali će ovaj klub najverovatnije potražiti novo rešenje za trenera - Radonjić je njihova želja već dve godine.

0
A- A A+
sito alonso Foto: MN Press

Alfonso Alonso Blasko, odnosno Sito Alonso, neće biti trener Baskonije u sezoni 2017/18, piše španski "El Mundo Deportivo".

Saradnja između ovog 41-godišnjeg stručnjaka i jednog od najuspešnijih španskih košarkaških klubova trebalo bi da bude završena uskoro, već posle jedne sezone, iako se u nekom trenutku činilo da je klub iz Vitorije "ubo" kada je izabrao Alonsa za naslednika Velimira Perasovića.

Španski mediji navode da su u Baskoniji odlučili da pronađu novo rešenje, iako se pre nepunih mesec dana sa Alonsom dogovorili da "aktiviraju" drugu godinu ugovora i produže saradnju bar do 2018.

Šta se u međuvremenu dogodilo?

"El Mundo Deportivo" piše o tome da se u klubu dogodio ozbiljan zaokret u odnosu na veći deo sezone 2016/17, koju su Baski obeležili eliminacijama u četvrtfinalu Evrolige od CSKA (0:3), polufinalu Kupa kralja od Real Madrida i polufinalu ACB lige od Valensije (2:3).

Radonjiću, koji je leta 2016. bio blizu prelaska u Baskoniju, ističe ugovor s Crvenom zvezdom ovog leta.

Na tom putu, iako je Alonso prema pisanju "El Munda" uspeo da ostvari određene rezultate i kvalitet igre koji je od njega tražen, dogodila su se i razmimoilaženja po pitanju nekih narednih poteza, a eliminacija od Valensije uprkos tome što je ekipa imala prednost domaćeg terena prelila su čašu žuči u "Fernando Buesa" areni.

Ko će naslediti Alonsa, ako ova najava razlaza bude i formalizovana narednih dana?

Dejan Radonjić Crvena zvezda Foto: MN Press


Jedan od kandidata je i legendarni argentinski košarkaš, Pablo Priđoni, koji se proslavio noseći dres Baskonije, a dobro je poznato i da je aktuelni trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, "hronična" želja ljudi na čelu kluba koji u vitrinama ima tri titule prvaka Španije, šest Kupova kralja, četiri španska Superkupa i FIBA Saporta kup iz 1996. godine.

Baskonija je 2001. i 2005. godine, pod imenom Tau Keramika, igrala finala Evrolige, ali i gubila od Virtusa iz Bolonje, odnosno Makabija iz Tel Aviva.


Ostale vijesti