• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren odbojkaški kamp u Trebinju

Autor mondo.ba

Na odbojkaškom kampu Ljetne škole sporta u Trebinju u narednim danima učestvovaće 110 odbojkaša s kojima će raditi 20 trenera.

U Trebinju je u nedjelju svečano otvoren kamp koji organizuje Odbojkaški savez Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi RS, a u okvoru "Ljetne škole sporta Trebinje 2017“.

Na kampu učestvuje 110 odbojkaša i odbojkašica i 20 trenera (uključujući i rukovodstvo kampa).

 Otvaranje kampa uveličali su velikani ovog sporta, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, osvajač zlatne Olimpijske medalje sa reprezentacijom Jugoslavije u Sidneju 2000. godine i bronzanog odličja u Atlanti četiri godine ranije, kao i reprezentativke Srbije Tijana Bošković i Slađana Mirković, osvajačice srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru, te Dajana Bošković odbojkašica koja igra u SAD.

Zoran Gajić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ponovo nalazi među mladim odbojkašicama i odbojkašima iz Republike Srpske.

"Veoma je važno da postoji ovakav kamp na teritotiji Republike Srpske, što pokazuju i rezultati ovog kampa i uopšte Odbojkaškog saveza Republike Srpske, a prije svega tu mislim na igrače i igračice koji su potekli sa ovih prostora. Ovaj kamp ima i jednu vaspitnu dimenziju i interesantan je za igrače koji ne dostignu nivo koji su u odbojci dostigli Tijana Bošković, Brankica Mihajlović ili Saša Starović tako da je ovakav projekat višestruko koristan. Mi iz Odbojkaškog saveza Srbije, ne samo da imamo zadovoljstvo da dođemo, nego mislim da imamo obavezu da podržimo ovakav projekat",  rekao je Gajić.

Tijana Bošković ističa da je i sama bila učesnik ovog kampa:

"I sama sam bila učesnik ovog kampa i sada kada se okrenem iza sebe mogu reći da mi je rad na ovakvim druženjima bio višestruko koristan. Mladi imaju priliku da uče od kvalitetnih trenera, da upoznaju druge odbojkaše i odbojkašice sa kojima se ne druže svaki dan i mogu samo da im poručim da rade i treniraju i da nijedan cilj nije nedostižan – izjavila je Tijana Bošković.

Otvaranju kampa prisustvovali su i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević, predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović te Nenad Rađević, ispred Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Repubike Srpske.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović kaže da je kamp zadržao veliku masovnost, a da kvalitet napreduje iz godine u godinu.

"Od 1994. do ove godine kroz kampove OSRS prošlo je oko 2100 mladih odbojkaša i odbojkašica kao i 250 trenera. Ove godine u kampu imamo 110 sportista i 20 trenera. Uslovi u Trebinju su idealni, imamo uspješno organizovan kamp, poznate ličnosti, kvalitetne trenere i sve ovo činimo uz podršku Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi RS i naravno zahvalni smo gradu Trebinje na podršci", rekao je Popović

Zoran Gajić će, i kao promoter, uzeti aktivno ušečće u radu prvog dana kampa, a rukovodilac kampa i ove godine je Goran Nešić, selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener sa licencom eksperta FIVB. 

Nenad Rađević iz Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi RS istakao je da je Ljetna škola sporta u okviru koje se održava odbojkaški kamp sve masovnija. 

"Ovo je 16. godina kako se održava kamp, očekuje se oko 1.100 učesnika u ukupno devet smjena. Pored šaha, ove godine smo uveli Ljetnu školu sporta za savez konjičkih sportova. Nastojimo povećati broj sportova i stvoriti što bolje uslove za rad kampa. Škola sporta će koštati 190.000,00 KM, a Ministarstvo će finasirati učešće 770 sportista", rekao je Rađević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC