Autobusi iz četiri grada mogu samo do Malte

Autor:

Zbog gužvi na stajalištu kod Narodne skupštine RS, autobusi koji voze na linijama iz Gradiške, Srpca i Prijedora za Banjaluku više neće ići u centar grada već samo do stanice na Malti.

0
A- A A+
autobus.jpg Foto: Mondo

  Gradske vlasti korigovaće trasu kretanja autobusa iz okolnih gradova kako bi bio riješen problem sa stvaranjem saobraćajnih gužvi u centru grada, objavljeno je danas na sajtu Gradske uprave.

Nakon analize koju je uradilo Odjeljenje za saobraćaj i puteve u vezi sa zagušenjima u saobraćaju na stajalištu kod Narodne skupštine RS, uskoro se očekuje novo rješenje za kretanje i zaustavljanje autobusa, koje bi trebalo da stupi na snagu početkom jula, a kako pojašnjavaju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, ovo će značiti korekciju trasa kretanja autobusa na određenom broju linija.

"Izmjene trasa se odnose na autobuse iz Gradiške, Srpca i Prijedora, kojima će biti omogućeno da dođu do terminala Malta bez ulazaka u grad, a autobusima iz smjera Kotor Varoša će biti omogućeno da preko Venecija mosta i Gundulićeve ulice dođu do Ulice olimpijskih pobjednika, zatim ka zgradi Vlade RS, te desno do terminala Malta", naglašeno je iz resornog odjeljenja.

Autobusi iz pravca Laktaša i Čelinca i dalje će saobraćati po postojećim trasama, kao i autobusi na prigradskim linijama.

Podsjećamo, nakon ukidanja terminala kod Medicinske elektronike i izgradnje terminala Malta, autobusima je dozvoljeno da Ulicom Mladena Stojanovića, odnosno Kralja Petra I Karađorđevića, ulaze u grad, te da ulaz i izlaz putnika bude na autobuskom stajalištu kod Narodne skupštine RS.

Međutim, veliki broj polazaka (oko 500 dnevno) doveo je do stvaranje gužvi na ovoj lokaciji, te u određenim periodima dana dolazi i do blokiranja i zagušenja na ovoj saobraćajnici.

Ostale vijesti