• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačić: "Pucanj u Mamića je pucanj u sve nas"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Pucanj u Zdravka Mamića je pucanj u sve nas", rekao je selektor Hrvatske Ante Čačić koji je najavio kvalitetnu igru hrvatske reprezentacije i šest bodova u mečevima sa tzv.Kosovom i Turskom.

Na početku svog obraćanja pred kvalifikacione mečeve Čačić je prokomentarisao nedavni oružani napad na Zdravka Mamića kod Tomislavgrada:

"To je pucanj u sve nas ako hoćete, bez obzira radili vi u fudbalu ili ne. Ako ulica uzima pravdu u svoje ruke, onda smo svi mi u velikoj banani", rekao je Čačić

Poručio je kako to nije tema samo za sve one koji rade u hrvatskom fudbalu, nego i tema za cijelo hrvatsko društvo.

U tabor hrvatske reprezentacije je pozvan napadač Ivan Santini, pošto Nikola Kalinić nije u najboljoj formi zbog nedavnog prelaska u novi klub, talijanski Milan, te smanjenog kontinuiteta u radu.

Čačić se osvrnuo na status Luke Modrića koji je bio meta kritika hrvatske javnosti zbog odbijanja da inkriminira Zdravka Mamića prilikom svjedočenja u procesu koji se vodi protiv bivšeg izvršnog potpredsjednika Dinama.

"Luka Modrić je naš kapiten, to je najbolji vezni igrač na svijetu. Nikad mu ne bi palo na pamet da ostavi hrvatsku reprezentaciju", kazao je Čačić.

Čačić je izjavio kako je razgovarao i sa bivšim hrvatskim kapitenom Darijom Srnom o eventualnom povratku u reprezentaciju, s obzirom da njegovu poziciju na terenu pokriva mladi Šime Vrsaljko, ali Srna je ostao pri svojoj odluci od prije godinu dana.

Nakon hrvatske pobjede nad reprezentacijom samoproglašene, takozvane "republike Kosovo" od 6:0, Čačić je najavio sasvim novu utakmicu i novu igru.

"Mislim da je ovo jedna nova utakmica i moramo se na taj način i pripremiti za nju, učiniti sve da budemo na svom nivou, a onda i očekivati da će kvalitet biti dovoljan da dođemo do željena tri boda", rekao je Čačić i dodao:

"O Turskoj ćemo razgovarati poslije Kosova. Sigurno je da ćemo kroz ovih pet treninga do Kosova neke stvari provlačiti kroz treninge, a koje će nam biti korisne za utakmicu u utorak protiv Turaka", zaključio je Čačić.

Hrvatska reprezentacija u okviru evropskih kvalifikacija svjetsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Rusiji, 2. septembra u Zagrebu igra utakmicu protiv tzv. Kosova, dok 5. septembra igraju protiv Turske u Eskišehiru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC