• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA Superkup - počeo: Cedevita prvi polufinalista

Autor mondo.rs

Šampion Hrvatske bio je bolji od FMP-a na "otvaranju" pripremnog turnira u Baru.

 ABA Superkup: Cedevita- FMP 86:68 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Dugo iščekivani ABA Superkup doživeo je i svečano i takmičarsko otvaranje.

Košarkaši Cedevite u prvoj utakmici pobedili su FMP 86:68 (20:22, 21:11, 16:15, 29:20) i ušli u polufinale pripremnog turnira čija je organizacija izazvala veliku pažnju.

Džanan Musa postigao je 16 poena za pobednički tim i istakao se najviše uz tandem novajlija: Demetris Nikols 15 - Andrija Stipanović 14. Tim Slavena Rimca je dodao gas u poslednjoj četvrtini i tako slomio otpor "pantera", među kojima je najbolji bio plejmejker i kapiten Filip Čović, sa 21 poenom i šest asistencija.

Beograđani su u poslednjem kvartalu prišli i na šest poena zaostatka (60:66), ali je serija Zagrepčana 10:0 uvela meč u mirnu završnicu. Protivnik Cedevite u polufinalu biće pobednik duela između Mege i Igokee, koji se igra od 16.45, takođe u Baru.

...
Izvor: YouTube



Novi šef struke "pantera" Vladimir Jovanović rekao je nakon meča da je generalno zadovoljan partijom svog tima, ali je i uočio previše padova u igri.

"Cilj nam je bio da vidimo gde se nalazimo u odnosu na dobre ekipe, a Cedevita je odlična ekipa. Zadovoljan sam što smo u nekim momentima pokazali da možemo da igramo protiv takvog protivnika, ali nezadovoljan jer smo pravili padove koji su brutalno kažnjeni", rekao je Jovanović novinarima posle utakmice u Baru.

Trener FMP-a čestitao je protivniku na pobedi i kazao da je Cedevita ekipa napravljena sa namerom da ostvari najbolje moguće rezultate.

"Imamo mnogo mladih igrača, bez seniorskog iskustva i kako to biva, svaka greška se kazni, i to ne bezazleno. Ostaje nam puno posla i spremaćemo se", kazao je trener kluba iz Železnika.

...
Izvor: YouTube



On je naveo da su njegovi košarkaši pravili početničke greške i da je viđeno mnogo neiskusnih poteza.

"U 32. minutu smo gubili šest poena razlike i imali kontranapad, a posle toga tehnička, trojka i eto... Nismo mi ekipa koja zna da igra ovakve mečeve sa puno tenzije i naboja protiv ekipe koja je na papiru bolja od nas", dodao je Jovanović.

Trener Cedevite Slaven Rimac rekao je da u Jadranskoj ligi nema lakih utakmica.

"Jadranska liga je takva da ne možeš nigde da dođeš i pobediš, bez toga da se 'potučeš', igraš agresivno i da se ne oznojiš. Ovde ne smeš nikoga da potceniš", rekao je Rimac i dodao da je regionalno takmičenje mnogo zahtevnije od hrvatskog prvenstva, gde njegov klub lako izlazi na kraj sa 90 odsto ekipa.

Rimac je kazao da je utakmica protiv FMP-a bila dobra škola za njegov tim.

"Imamo četiri-pet igrača koji ne poznaju ovu ligu, koja je specifična. Ovo je dobra škola. Na kraju je došlo do izražaja naše iskustvo i kvalitet. FMP je malo na kraju izgubio živce, bespotrebno po njih", osvrnuo se trener i na nervozu u finišu.

Rimac je rekao da bi voleo da polufinalni protivnik Cedevite bude Mega, zbog toga što je to "specifična ekipa koja igra brzo i ima mnogo mladih igrača".

CEDEVITA: Ukić 3, Krušlin 7, Perković, Katić 4, Bajo 2, Nikols 15 (2/4 za tri), Žganec 4, Musa 16, Čeri 9, Stipanović 13, Tončinić 2, Marfi 11.

FMP: Nenadić, Đumić 1, Čović 21, Radanov 8, Bursać 2, Rakićević 2, Šešlija 6, Đorđević 2, Rouan 14, Uskoković 4, Jeremić, Odžo 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC