• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Borac propustio šansu utakmice

Autor mondo.ba

Trener banjalučkog Borca Zoran Kiza Milinković žali za prilikom Petra Kunića kojom su crveno-plavi mogli da stignu do prve pobjede nad Zrinjskim u Mostaru u čak 13 međusobnih utakmica.

 Zrinjski - Borac 0:0, izjave Zoran Milinković, Blaž Slišković Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki klub je drugi put otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine ostao neporažen na stadionu "Pod Bijelim brijegom" - 0:0 i taj bod svakako se može smatrati uspjehom u gostima kod aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Strateg crveno-plavih Zoran Milinković i dalje je poprilično "zakopčan" u izjavama medijima, ali je jasno i glasno istakao da žali za propuštenom prilikom iz 74. minuta.

Tada je Aleksandar Radulović "spojio" loptom Petra Kunića sa golmanom Zrinjskog, ali je napadaču Borca odlično odbranio Kenan Pirić i propala je stopostotna šansa za vođstvo, a vjerovatno i pobjedu crveno-plavih.

"BIla je ovo očekivano teška utakmica. Zrinjski je bio ekipa koja je diktirala tempo većim dijelom susreta. U prvom poluvremenu su dominirali. dok smo mi u drugom dijelu preko Petra Kunića propustili šansu utakmice. Međutim, ovaj bod će nam biti podstrek za dalji rad. Nastavićemo da radimo i pokušati da iz utakmice u utakmicu dižemo naš nivo igre", izjavio je Milinković.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iako je njegov tim propustio priuliku da izjednači klupski rekord iz sezone 2013/14 sa osam uzastopnih pobjeda, šef struke Zrinjskog Blaž Slišković nije bio previše razočaran.

"Borac je odigrao muški cijelih 90 minuta kad su u pitanju volja i htijenje. Znali su šta hoće, koristili su svaki trenutak da 'rasparčaju' utakmicu koliko je to moguće, samim tim su nama unijeli nervozu. Nismo bili dovoljno strpljivi i kvalitetni iako smo u prvih 15 minuta stvorili nekoliko dobrih šansi. U drugom dijelu nismo više ni zaslužili mada ne mogu zamjeriti igračima na htijenju i zalaganju", podvukao je popularni Baka.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo

Tako je Kizo. Borac je odigrao sampionski.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC