Prisluškivanje: SDS traži objašnjenje od Dodika

Autor:

Srpska demokratska stranka u saopštenju reagovala na informacije o prisluškivanju predsjednika Srpske.

0
A- A A+
SDS, logo, Pres centar Foto: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

SDS je danas pozvala predsjednika Srpske Milorada Dodika da, "umjesto što patetiše i glumi žrtvu jer je bio predmet istrage Tužilaštva BiH", javnosti objasni kako to da je Tužilaštvo BiH obustavilo višegodišnju istragu par dana uoči povlačenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Više je nego indikativno da su dvije korupcionaške afere u kojima je Dodik bio osumnjičen okončane nakon prvog odustajanja od referenduma 2011.godine, a da je treća u kojoj je Dodik osumnjičen okončana uoči drugog odustajanja od referenduma. Više nema sumnje da Dodiku ne smetaju Sud i Tužilaštvo BiH, niti nepravda prema onima koji su stvarali Republiku Srpsku a danas su mete progona tih institucija, nego mu referendumi služe da zatvori istrage u aferema čiji je glavni akter", navodi se u saopštenju SDS-a.

U SDS-u tvrde da javnost u Republici Srpskoj treba da zna da je jedina ''međunarodna okolnost'' koja se promijenila od 2015. godine kada je drugi put raspisan referendum, "Dodikov dil sa međunarodnom zajednicom da on povuče odluku o referendumu, kako bi istraga protiv njega bila zatvorena a optužnica odbačena".

"Najnovija trgovina nacionalnim interesima od strane Milorada Dodika, najsnažnija je poruka narodu u Republici Srpskoj da su za nacionalne interese srpskog naroda najopasniji korumpirani lideri koji su meta ucjena i Sarajeva i Brisela i Vašingtona", tvrde u SDS-u.

Ostale vijesti