Vrijeme: Kiša i susnježica, na planinama snijeg

Autor:

U cijeloj BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom.

0
A- A A+

Jutro oblačno, sa slabom kišom i snijegom na planinama, dok u nižim predjelima na zapadu ponegdje pada susnježica i vlažan snijeg.

Tokom dana na jugu i jugozapadu padavine jačaju, a u ostalim predjelima ostaje slaba kiša.

Zbog hladnijeg vremena na zapadu će i dalje na planinama, a ponegde i u nižim predjelima padati snijeg, uz porast snježnog pokrivača.

Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do 12, u višim predjelima minus dva stepena Celzijusova.

Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, na jugu i planinama povremeno jak.Stanje na putevima


Saobraćaj se jutros odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja mjestimično ima ugaženog snijega, a niska temperatura pogoduje formiranju poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske, iz kojeg podsjećaju vozače da je od danas zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme.

U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, vidljivost je smanjena zbog magle, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, u tunelu "Kalovita brda", saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen i na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, od Fabrike "Pirometal" do šljunkare-u blizini skretanja za mjesto Marići, naselje Gredice, od 8.00 do 16.00 časova biće izvođeni deminerski radovi, pa će saobraćaj biti obustavljan 30, a propuštan 10 minuta.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, aktuelne su obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak, radnim danima od 8.00 do 18.00 časova, saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima ostaje na snazi zabrana za teretna vozila, koja su preusmjerena na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta.

Zbog kiše koja ledi u dodiru sa tlom, neophodan je maksimalan oprez na putnim pravcima Sarajevo-Konjic i Semizovac-Olovo.

Snijega na kolovozu jutros ima na putevima Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mlinište. Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica brzina kretanja je ograničena na 80 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Ostale vijesti