• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija kreće ka Kini sa "C" timom

Autor mondo.rs

Serđo Skariolo u novembarskom "prozoru" računa na igrače domaćih klubova koji ne učestvuju u Evroligi, kao i na jednog "stranca".

 Španija kreće ka Kini sa "C" timom Izvor: MN PRESS

Sve iole jače evropske reprezentacije počeće kvalifikacije za Svetski kup u Kini 2019. u oslabljenom sastavu, pošto NBA timovima ne pada na pamet da svojim igračima dozvole nedelju dana odsustva usred sezone, a tu je i problem preklapanja termina sa redovnim kolom Evrolige, 23. i 24. novembra.

Neke selekcije nastoje da obezbede nastup evroligaških igrača u drugom kolu kvalifikacija, zakazanom za ponedeljak 27. novembar, ali Španci su se opredelili da na oba meča, protiv Crne Gore u Podgorici i protiv Slovenije u Burgosu, izađu u istom sastavu.

To u praksi znači da će "crvena furija" biti izmenjena do neprepoznatljivosti, pošto su samo dvojica od 16 igrača koje je okupio selektor Serđo Skariolo nastupila za "A" reprezentaciju na nekom velikom takmičenju.

Tridesetšestogodišnji bek Serđi Vidal (Huventud) bio je učesnik Eurobasketa u Beogradu 2005. godine, a 34-godišnji centar Fran Vaskez (Tenerife) takođe je igrao na EP 2005, kao i na Svetskom prvenstvu 2010.

Zanimljivo je da su to dva od tri takmičenja u periodu 2005-2017, na kojima Španija NIJE osvojila medalju.

Ostatak Skariolove čete čine nekadašnji članovi mlađih nacionalnih selekcija, koji sada igraju za osrednje klubove Endesa lige, a neki od njih su učesnici Evrokupa ili FIBA Lige šampiona.

Od "stranaca" je tu samo plejmejker Uniksa Kino Kolom.

Za okršaje sa Crnom Gorom i Slovenijom, pored pomenute trojice, konkurišu Albert Oliver (Gran Kanarija), Serđi Garsija (Saragosa), Haime Fernandez (Andora), Havijer Beiran (Tenerife), Oriol Pauli (Gran Kanarija), Ćavi Rabaseda (Gran Kanarija), Edgar Visedo (Estudijantes), Ćavi Lopez Arostegi (Huventud), Naćo Ljovet (Obradoiro), Sebas Saiz (Burgos), Pere Tomas (Bilbao), Havi Vega (Burgos) i Viktor Arteaga (Estudijantes).

"Jasno je da ovde nemamo 16 vanzemaljaca, ali to su igrači koji ipak igrali za Španiju na određenim nivoima takmičenja. Od letos smo u kontaktu sa svima njima, radili smo na tome da ih uvedemo u sistem i upoznamo sa načinom na koji funkcioniše nacionalni tim, tako da se ne može reći da počinjemo baš od nule", izjavio je Skariolo.

On je rekao da će od svih igrača tražiti da pruže maksimum i ne obaziru se na probleme, jer u "jednom od najcenjenijih dresova nema izbora osim da se odigra srčano i dobro".

Skariolo je najavio da će Španija nastojati da igra u visokom ritmu.

"U postojećem sastavu ne možemo da ostvarimo prednost u igri '5 na 5'. Nećemo imati igru na niskom postu, kakvu smo obično imali, pa moramo da agresivnom odbranom teramo protivnika na greške i što više igramo tranziciju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC