Faruk izazvao GNJEV širom regiona! (FOTO)

Autor:

Muškarac iz Sarajeva koji nudi "usluge klanja pasa" šokirao korisnike Facebooka...

1
A- A A+

Korisnike Facebooka i aktiviste za zaštitu životinja danas su uznemirile stravične fotografije na ovoj društvenoj mreži na kojima muškarac iz Sarajeva s nožem pozira pored zaklanog psa uz opis da "vrši uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni".

U šoku i nevjerici njegovu objavu su podijelili i aktivisti iz sarajevskog Udruženja za zaštitu životinja "Av-Mau".

Predsjednica Udruženja Amela Turalić kazala je za Klix da će se povodom Facebook objave korisnika Faruka H. obratiti nadležnim institucijama kako bi "dotična osoba odgovarala za nedela i ubistvo psa ili pasa".

"Ne znam šta da kažem osim da smo postali nezdravo društvo puno mržnje i da me je strah okoline gdje žive djeca koja imaju masu primjera devijantnog i psihopatskog ponašanja oko sebe", dodala je Turalić.

Ko brine o povrijeđenim životinjama sa ulice?

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su da nisu dobili prijavu o spornoj objavi na Facooboku.

Muškarac je pored uznemirujućih fotografija na Facebooku napisao: "Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam KM po komadu, s tim da glavuša ide meni".

MONDO: Zlostavljanje životinja, zločin bez kazne

Prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine, posebno je zabranjeno namjerno nanositi bol, patnju ili povrede životinjama.

Ostale vijesti