• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Heroj je tim!

Autor mondo.rs

Trener Zvezde istakao da je njegov sastav ostvario timskom igrom važnu pobedu protiv Žalgirisa.

 Alimpijević: Heroj je tim! Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts - Žalgiris 77:65!

Zaustavivši niz litvanskog tima od pet pobeda i upisavši isto toliko trijumfa u poslednjih sedam kola, ekipa Dušana Alimpijevića obradovala je svoje navijače u punom "Pioniru".

Čvrstom, "tvrdom" igrom protiv najprijatnijeg iznenađenja Evrolige, snažnim pritiskom na njegove šutere, ofanzivnim skokovima i odlučujućom serijom trojki u poslednjoj deonici, Zvezda je ovog petka ostvarila skor 7-9!

Dejan Davidovac istaknut je i u domaćim medijima i na sajtu najjačeg takmičenja kao igrač odluke, pre svega zbog tri uzastopne trojke kada se meč "lomio".

Njegov trener, Dušan Alimpijević, smatra da je pobedu doneo tim.

"Odigrali smo tvrdu utakmicu, protiv verovatno najčvršće ekipe u Evroligi. Mislim da je to jedan od malih ključeva u ovoj utakmici. Igraju čitavu sezonu na vrhunskom nivou, u istrajnosti u toj čvrstini. Mislim da smo se jako dobro spremiili za tu čvrstinu i da na pravi način odgovorimo", počeo je izlaganje trener Zvezde.

Potom je istakao nekoliko bitnih detalja.

"Neki se ne vide kroz statistiku i kroz parametre, a jedna od glavnih stvari je što smo večeras disali kao tim i bili familija na terenu i to me jako raduje".

Crvena zvezda Žalgiris
Izvor: YouTube/Euroleague



"Takođe, jedna od bitnih stvari je to što smo se odlučili za startnu petorku koja je pokazala čvrstinu (Ročesti, Lazić, Dangubić, Bjelica, Lesor), limitirala napadače na mali broj poena i svaki poen su jako morali da grade. Druga stvar, mislim da su neke pripremljene minijature dale rezultat i treća stvar je što pokazujemo da ovaj tim i kada krenu stvari nizbrdo ne gubi glavu i pokazuje pobednički mentalitet".

Alimpijević je istakao i zdravstvene probleme kao prepreku u pripremi meča.

"Odigrali smo je bez Dobrića i sa rovitim Džejmsom (Feldinom), koji nije imao pravi trening pred ovaj meč. Za mene je to onda još značajnija pobeda, jer je za nas luksuz kad odigramo praktično bez dva igrača", rekao je on.

Feldin je imao loše napadačko veče (0/8 iz igre), a na konferenciji je istaknut njegov doprinos u odbrani.

"U napadu se videlo da je netreniranje na njemu ostavilo traga. Na svakoj utakmici izbacimo novog heroja. Heroj je za mene večeras bio tim, a onda pojedinci, koje verovatno svi vidite. Feldin je bio dobar, trudio se, a inače se defanzivno popravio od starta sezone. Bio je okrenut i ka igri u napadu, a povredio se tako što je pred meč protiv Olimpije prebacio težište na drugu nogu i nesvesno upalio tetivu na drugoj".

Upitan za nastup Dejana Davidovca, Alimpijević je usmerio pažnju i ka ostalim igračima.

"Bilo bi loše i pogrešno reći... Dao je neke bitne šuteve, ali mene oduševljava to kako je Lazić napravio tri faula, oduševljava me Perino iskakanje na 'piku', gde natera čoveka na faul u napadu, takođe me oduševljavaju i rešenja Bjelice, koji pametno uzima faulove. Zatim, kako Tejlor igra sigurno... Ovo je zaista pobeda tima".

Pred Zvezdom je gostovanje Podgorici u ABA ligi, a trener Zvezde smatra da ta utakmica neće biti ključna.

"Ima još mnogo da se igra. I u plej-ofu se igra na dve pobede i ne bih da nikakav pritisak prenosimo. Imamo prostora da se nadamo dobroj utakmici, oni su u dobroj formi, a tom utakmicom i našom pobedom ili porazom se ne rešava ovo prvenstvo. Čeka nas Cedevita, oni igraju međusobno, ima još dosta do plej-ofa. Pomoglo bi da pobedimo, ali ne rešava ništa", dodao je Alimpijević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC