• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad treniraš legendu: OK, Pope, nema problema

Autor mondo.rs

Pred utakmicu sa Indijanom, legendarni Greg Popovič pozvao je Tonija Parkera na razgovor, koji je reakcijom samo potvrdio o kakvom se šampionu i sportisti radi. Iz ovoga može mnogo da se nauči.

Greg Popovič nije ni stigao da završi rečenicu, a odgovor Tonija Parkera glasio je:

"OK, nema problema".

Uoči gostovanja Indijana Pejsersima legendarni trener pozvao je isto tako legendarnog plejmejkera na razgovor u četiri oka i Toni je pretpostavljao o čemu se radi.

"Rekao mi je da misli da je vrijeme i odmah sam odgovorio: 'OK, nema problema'", ispričao je francuski veteran novinarima poslije drugog uzastopnog poraza umornih San Antonio Sparsa, koji su u posljednjih 12 mečeva dobili samo pet.

Boban Marjanović nije igrao u utakmici između Detroit Pistonsa i Bruklin Netsa, koju su gosti dobili nevjerovatnim košem u posljednjoj sekundi - predlažemo vam da pogledate video izvještaj

Pejsersi, predvođeni Viktorom Oladipom, pobedili su "mamuze" 94:86 u prvoj utakmici koju je 35-godišnji Parker počeo sa klupe još od 2010. godine. S tim da je tada razlog bio njegov izlazak iz povrede i postepeno uvođenje u ritam, a da će od prethodne noći ovaj trofejni košarkaš koji je (bio) jedan od sinonima strahovlade San Antonija preći u ulogu rezerve.

"Baš kao Manu i Pau... takav dan jednom mora da dođe", pričao je staloženo četvorostruki NBA šampion (2003, 2005, 2007, 2011) i MVP finala iz 2007. godine, koji je ove sezone daleko ispod prosjeka koji je nametnuo tokom 16 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Plejmejker koji igra drugu godinu u NBA ligi, Dežonte Marej, uskočiće u patike u kojima je Parker odigrao 1.164 ligaške i 221 plej-of utakmicu u karijerim od čega 1.151, tj. 213 kao starter.

"Ako Pop primjećuje da su neke stvari dobre za tim, ja ću uvijek uraditi sve što mogu da tako i bude. Podržavam Popovu odluku, pokušaću da pomognem Dežonteu na najbolji mogući način i u isto vreme pokušam da stvorim što jaču rezervnu jedinicu uz Manua i Patija", rekao je Parker, koji je ušavši sa klupe pogodio pet od deset šuteva za 12 poena, uz tri skoka i pet asistencija.

/KAJRI UZBACIO 40, ALI.../

Istok: Boston 34-13, Toronto 31-14, Klivlend 27-18, Majami 27-19, Vašington 26-20, Indijana 25-22, Filadelfija 22-20, Milvoki 23-22, Detroit 22-23, Njujork 21-26, Šarlot 18-26, Čikago 18-28, Bruklin 18-29, Orlando 14-32, Atlanta 13-32.

Zapad: Golden Stejt 37-10, Hjuston 32-12, Minesota 30-18, San Antonio 30-18, Oklahoma 26-20, Portland 25-21, Nju Orleans 24-21, L. A. Klipers 23-22, Denver 23-23, Juta 19-27, L. A. Lejkers 17-29, Finiks 17-29, Memfis 16-29, Dalas 15-31, Sakramento 13-32.

Ipak, djeluje da će vremešne "mamuze" teško izgurati period do početka plej-ofa kada bi, prema prvim najavama, lider ekipe Kavai Lenard trebalo drugi put da se vrati iz potencijalno hronične povrede desnog kvadricepsa. Popovič je pokušavao da uključi Lenarda nekoliko puta u takmičarski ritam, ali se to po pravilu pretvaralo u pogoršanje i nove pauze.

On je prvu utakmicu odigrao 12. decembra i od tada je bilo praktično nemoguće pretpostaviti da li će igrati ili ne. Doslovce to je u međuvremenu izgledalo ovako: da, da, ne, da, ne, da, ne, da, ne, da, da, ne, da ne, ne, ne, da, ne, ne i ne - sve dok 19. januara nije stavljen na listu povrijeđenih igrača "na neodređeno vrijeme".

Uz još nekoliko povreda sa kojima su se susretali, od kojih su značajnije i ona Parkerova sa starta sezone, kao i aktuelna Rudija Geja, Popovič nije mogao svoje veterane da povlači s terena kada je to vjerovatno želio i to se odrazilo i na svježinu i na umor tima, tako da je ovaj razgovor sa Parkerom manje-više i bio očekivan... a sve u namjeri da se umanji šteta pred početak plej-ofa. Djelovalo je u jednom trenutku da će San Antonio početi kao treći nosilac na Zapadu, iza Golden Stejt Voriorsa i Hjuston Roketsa, ali su ih u međuvremenu stigli i Minesota Timbervulvsi.

Parker je, poput Lenarda, "pocijepao" kvadriceps prošlog maja u finišu sezone 2016/17, a poslije operacije bilo mu je potrebno sedam mjeseci mirovanja. Na polovini četvrte decenije života, to je situacija koja bi označila kraj mnogih karijera, ali ne i njegove iako je Francuz rođen u Brižu, u Belgiji, priznao da ponekad osjeća kao da "udara u zid" u namjeri da povrati formu dostojnu petorke Sparsa.

"Polako, dolazi sve na svoje. Samo moram da radim naporno i budem strpljiv. Pričao sam sa Ajzeom Tomasom o tome. Kada se vratiš poslije duge pauze 'vozi te' adrenalin. Imao sam energiju u prvih deset utakmica i osjećao sam se sjajno. Onda sam udario u zid. Jer, sedam mjeseci radiš na oporavku samo da bi se vratio, adrenalin u tome pomaže, osjećaš se svježe, ali onda počnu problemi. Nešto te uspori, pritom sam izvrnuo i zglob, osjećao sam kao da imam loš 'tajming' za sve što bih uradio", pričao je Parker otvoreno.

"Ali, poslije svega, i dalje imaš šansu da se popraviš i podigneš. Moram da vjerujem u svoje sposobnosti. Pričao sam sa ljekarima i rekli su mi da je normalno sve što mi se dogodilo. Deset ili jedanaest mjeseci potrebni su da biste zaista bili opet tu".

Iako bi ovo pomjeranje na klupu moglo da znači i da će, nakon Tima Dankana, Parker na kraju sezone donijeti odluku o povlačenju... to izgleda neće biti slučaj.

"Ljekari su mi čak rekli da ću u drugoj sezoni poslije operacije igrati bolje nego u prvoj. Zato moram da budem strpljiv", zaključio je.

S obzirom na to da je kao starter u četiri utakmice prije duela sa Indijanom pogodio samo devet od 32 šuta za 22 poena i 15 asistencija, djeluje da je ova "šok terapija" dala prve rezultate.

"I dalje planiram da budem produktivan. Mislim da sam to pokazao večeras", rekao je veteran sa šest nastupa na Ol-staru, kojeg je Popovič "našao" na 28. poziciji na draftu 2001. godine.

Rezultati:

Boston - Orlando 95:103
/Irving 40, 7 sk, 5 as - Pejton 22, 6 sk, 2 as/

L. A. Lejkers - Njujork 127:107
/Klarkson 29, 6 sk, 10 as - Kanter 12, 14 sk, 2 as/

LALNYK
Izvor: YouTube


Detroit - Bruklin 100:101
/Heris 20, 7 sk, 5 as - Holis-Džeferson 21, 8 sk, 7 as/

DETBRO
Izvor: YouTube


Indijana - San Antonio 94:86
/Jang 14, 7 sk, 4 as - Gasol 14, 9 sk, 4 as/

INDSAS
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC