• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mercedes predstavio W09: Ružan, ali šampionski

Autor mondo.rs

Aktuelni svetski šampion Formule 1, ekipa Mercedes, predstavila je javnosti bolid za predstojeću sezonu. Direktor priznaje da mu se dizajn uopšte ne sviđa

  Mercedes je prikazao javnosti automobil sa kojim će u predstojećoj sezoni pokušati da nastavi dominaciju u šampionatu Formule 1 i osvoji petu uzastopnu titulu u konkurenciji vozača i konstruktora.

Valteri Botas, a potom i aktuleni šampion F1 Luis Hamilton isprobali su bolid W09 na stazi u Silverstonu.

"Pokušali smo da ostanemo dosledni našoj filozofiji dizajna i da razvijemo ionako čvrstu osnovu",  rekao je direktor Mercedesa Toto Volf, preneo je BBC.

On je naveo da je ekipa pokušala da zadrži snagu i tempo koji ima kao najbrži bolid Formule 1, ali i da "ispegla" mane koje su ga učinile nekonkurentnim na određenim tipovima staza.

"Nadamo se da smo zadržali dobre karakteristike dive. Svi volimo dive, ali ponekad je teško razumeti je, a to je polje na kome smo najviše radili. Pokušavali smo da razumemo i sačuvamo brzinu bolida. Pošto su pravila ostala ista, na bolidu nema mnogo razlike. Najvidljivija promena je aerodinamika i koliko je zatvorena karoserija", dodao je Volf.

On je potom iskreno rekao da je bolid izuzetno ružan, pre svega zbog dodatka u kokpitu, koji ima svrhu da doprinese bezbednosti vozača.

"Ako me pitate, bolid mi se uopšte ne sviđa. Ako biste mi dali motornu testeru, odmah bih isekao taj deo. Razumem da moramo da brinemo za bezbednost vozača, ali estetski to uopšte nije privlačno. Mislim da je neophodno da nađemo zajedno novo rešenje koje će izgledati bolje. Ovo drastićno povećava težinu bolida i remeti mu središte gravitacije", naveo je čelnik Mercedesa o bolidu koji je težak 733 kilograma.

Njega nije impresionirala ni činjenica da zaštita na bolidu može da izdrži teret autobusa.

"Sve je to impresivno, ali ovo je ipak bolid Formule 1 i zna se kako treba da izgleda", dodao je Volf.

Luis Hamilton naveo je da takođe nije oduševljen izgledom novog W09, ali da će već posle nekoliko testiranja "zaboraviti na taj detalj".

"Ovo su noviteti i nadam se da je to samo prvi korak u razvoju".

Volf je potom rekao da je Hamilton izuzetno motivisan za novu sezonu i da očekuje da će za nekoliko nedelja potpisati novi ugovor koji će ga ostaviti u Mercedesu i posle ove sezone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC