FSBIH kaznio Zeljkovića i Jankovića

Autor:

Fudbalski savez BiH kaznio potpredsjednika FK Borac Vicu Zeljkovića i bivšeg trenera Igora Jankovića zbog ponašanja na utakmici protiv Krupe.

FSBIH kaznio Zeljkovića i Jankovića Foto: MONDO/Goran Arbutina

Disciplinska komisija kaznila je Zeljkovića i Jankovića sap o 500 KM, a Jankovića i sa utakmicom suspenzije, koju će odraditi ako bude vodio neku od premijerligaških ekipa, prenosi Srpskainfo.com.

Zbog loše organizacije utakmice protiv Krupe kažnjen je i Borac sa 1000 KM.

Disciplinska komisija kaznila je i trenera Zrinjskog Blaža Sliškovića sa 500 KM i mečom suspenzije zbog izjava na račun FSBIH poslije meča sa Borcem u 22. kolu PLBIH.

Fuzdbalski klub Željezničar kažnjen je sa 3.000 KM zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača na meču protiv Krupe u prvom kolu Lige za šampiona, dok je Zrinjski kažnjen opomenom za meč protiv Radnika u istom kolu.

Široki Brijeg je kažnjen sa 1.000 KM za meč protiv Sarajeva u 1. kolu doigravanja.

Ekipa Zrinjskog je kažnjena za meč protiv Željezničara u 2. kolu sa 3.500 KM, a trener Blaž Slišković se ponovo mora izjasniti zbog komentara na račun suđenja i rada FS BIH nakon toga meča.

Čelik je kažnjen sa 1.000 KM na meču protiv GOŠK zbog pirotehnike.

Prijava sudije Tarika Keče prema sudiji Tanji Račić disciplinska komisija je odbacila kao neosnovanu, pošto je riječ o međusobnim optužbama i ličnim klevetama, što nije nadležnost organa FS BIH.

Ostale vijesti