Petrovo nema "velike" igrače, ali ima MEGA heroje!

Pomoći nekome u nevolji je najplemenitija ljudska osobina, a baš to su uradili fudbaleri Ozrena iz Petrova kada su spasili vozača koji je bio zarobljen u prevrnutom automobilu pored puta.

Fudbaleri su putovali u Dubrave na utakmicu Druge lige zapad RS protiv istoimenog kluba kada su naišli na kolonu vozila koja su stajala jer se pored puta u kanalu nalazio prevrnut automobil.

Vozač u automobilu je bio zarobljen, a ostali vozači koji su ranije stigli nisu smjeli da ga diraju kako mu ne bi eventualno prouzrokovali teže povrede.

Ipak, u redovima Ozrena iz Petrova se nalazi nekoliko fudbalera koji su pripadnici Policije Republike Srpske i dobro su upoznati sa procedurama u ovim slučajevima.

"Nije bilo baš toliko dramatično koliko je to predstavljeno u medijima", skromno počinje razgovor za MONDO predsjednik kluba Nenad Ćuković.

"Kada smo stigli automobil je bio prevrnut na krov, a tu je bio još jedan momak koji vozača nije smio da dira. Nas par, i još nekoliko momaka koji igraju za naš klub i rade u policiji, znamo tu 'rutinu' i uspjeli smo da sa njim ostvarimo komunikaciju i vidimo da je u redu, ali da je pod dejstvom alkohola. Izvukli smo ga iz auta, bio je malo ugruvan, ali srećom bez težih povreda. Prizor jeste strašan, ali nije bilo obilnog krvarenja ili teških povreda. Zvali smo Hitnu pomoć i policiju, ali nismo mogli da ih čekamo jer smo morali na utakmicu pa smo zadužili poštara iz sela da bude tu sa njim dok ne dođe pomoć".

Skromni heroji iz Petrova su nagradu dobili nekoliko sati kasnije, kada su se kući zaputili sa tri boda u džepu, iako su veći dio meča proveli sa igračem manje na terenu.

Svaka čast!

Ostale vijesti