• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski tandem na vrhu: Trklja i Stošić najbrži!

Autor mondo.rs

Prvi Srbin još od 1989. koji je ponedio u maratonskoj trci na ulicama srpske prestonice je Kristijan Stošić. Nora Trklja najbolja kod dama.

 Srpski tandem na vrhu: Trklja i Stošić najbrži! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski atletičar Kristijan Stošić pobedio je u glavnoj trci 31. Beogradskom maratonu.

Stošić je pobedio rezultatom dva sata, 45 minuta i 23 sekunde.

Drugo mesto zauzeo je srpski atletičar Miloš Dajević sa 2:51,34, a treći je bio takođe srpski atletičar Nenad Milosavljević sa 2:51,38.

Hrvatica i Makedonac najbrži u polumaratonu


Pobednik 31. Beogradskog maratona je prvi Srbin posle 1989. godine kojem je to uspelo, posvetio je trijumf ćerki koju je dobio pre dva dana.

"Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako tesko vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana", izjavio je posle trke Stošić.  

Srpska atletičarka Nora Trklja bila je najbolja u konkurenciji dama.

Trklja je pobedila rezultatom tri sata, osam minuta i 46 sekundi.

Drugo mesto zauzela je Kednis Hol iz Južne Afrike rezultatom 3:15,09, a treća je bila srpska atletičarka Biljana Bursać sa 3:15,28.

"Puno mi je srce, ovo mi je omiljena trka. Zaista predivan događaj, divna organizacija. Bilo mi je naporno poslednjih 10 kilometara, ali ova trka sve poništva. Baku kad sam preživela na 36 stepeni, onda mi je sve lako", izjavila je Trklja novinarima posle trke.



Na prvom Beogradskom maratonu, održanom 1988. godine, pobedio je Rifat Zilkić, ali je tada staza bila duga 23 kilometra. Na sledećem 1989. godine iznosila je 46,7 kilometara i trijumfovao je Dragan Isailović, a prvi put je učestvovalo nekoliko takmičara iz Inostranstva.

I Dejan Savić prepešačio Trku zadovoljstva


Od 1990. dominaciju preuzimaju Kenijci, koji su zabeležili čak 17 pobeda. Maratonci iz Etiopije su dva puta pobeđivali, a prva mesta osvajali su još takmičari iz Zimbabvea, Ukrajine, Belorusije, Džibutija. Lesotoa, Južne Afrike i Tanzanije. Stošić je prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda Kenijaca.

Svi takmičari u polumaratonu i maratonu, kao i učesnici trke zadovoljstva bili su osigurani od strane UNIQA osiguranja koje je već šestu godinu partner Beogradskog maratona. 

UNIQA je dala i doprinos da 31. Beogradski maraton, po ugledu na najpoznatije ovakve trke u svetu, bude ispraćen atraktivnim zabavnim programom. 

Naime, od Londona do Terazija bila je organizovana muzička avenija, podršku maratoncima i zabavu posetiocima pružali su trubači, DJ-evi i bubnjari Dragoljuba Đuričića koji su imali svoje punktove na Brankovom mostu kao i na mostu na Adi.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC