• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija: Više ne razmišljam o reprezentaciji BiH!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučanin Nemanja Bilbija bez ikakve sumnje je jedan od najuspješnijih fudbalera u dosadašnjoj istoriji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pozovi Nemanju Bilbiju radi trofeja!

Tako bi možda mogao da se nazove neki budući film o njegovoj fudbalskoj karijeri u Bosni i Hercegovini.

Osvojio je četiri uzastopne titule šampiona, jednu sa Sarajevom uz Kup BiH, kao i tri vezane sa mostarskim Zrinjskim, koji je trijumfom nad Širokim Brijegom (3:1) u posljednjem kolu i definitivno potvrdio osvajanje šampionskog pehara u sezoni 2017/18!

Bilbija je bio strijelac na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u 50. jubilarnom hercegovačkom derbiju nakon kojeg je uslijedila proslava šestog šampionskog trofeja "plemića" u klupskoj istoriji.

"Stvarno je fenomenalan osjećaj, dosad to nije pošlo za rukom nijednom klubu u BiH da tri puta uzastopno osvoji šampionsku titulu", izjavio je Bilbija za naš portal.

S obzirom da je na neki način "taličan" za trofeje, pitali smo Nemanju kad će se vratiti u matični Borac, da i crveno-plavi poslije 2010. godine ponovo prvi prođu kroz cilj u prvenstvu BiH.

Nasmijao se na naše pitanje i kratko odgovorio: "Dosta toga treba da se poklopi da bih se vratio u Banjaluku".

Interesantno, Bilbija na banjalučkom Gradskom stadionu nije uživao ni približan status kakav je imao na "Koševu" ili sada u Mostaru, gdje je prethodne sezone bio "najkorisniji igrač" šampionata, a ove godine je treći golgeter Premijer lige BiH sa 12 golova.

S obzirom da su dva kola do kraja, ne bi bilo iznenađenje da se okiti titulom i najboljeg strijelca jer mu prvoplasirani Miloš Filipović, inače klupski drug iz "plemića", bježi samo dva pogotka...

Sve to bilo je malo da dobije status reprezentativca BiH i kod bivšeg selektora "zmajeva" Mehmeda Baždarevića, ali i aktuelnog Roberta Prosinečkog...

"Stvarno sam imao veoma uspješne dvije sezone, a što se tiče reprezentacije, stvarno više ne razmišljam na tu temu. I kad sam zaslužio i kad nisam, nije bilo poziva. Naravno, da bih volio da budem reprezentativac BiH".

Prosinečki je tu nepravdu "djelimično" ispravio pozivom na američku turneju, gdje su "zmajevi" odigrali neriješeno sa SAD (0:0) i poraženi od Meksika (1:0), ali je Bilbija dobio šansu samo 10 minuta na meču protiv "jenkija".

"Dobio sam poziv za turneju po SAD, mislim da je i to bilo zbog nekog 'moranja' da se popuni kvota iz Zrinjskog. U tom slučaju oko reprezentacije stvarno nije do mene", podvukao je banjalučki fudbaler iz mostarskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC