• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd vri: Pesma Žalgirisa, Fenera... FOTO/VIDEO

Autor mondo.rs

"Ovde se osećamo kao kod kuće, vidite da je sve u žutom", rekao nam je jedan navijač iz Istanbula. Navijači Žalgirisa uvereni: "Bićemo prvaci! Već smo napravili i majice". Navijači Real Madrida pravi turisti.

 Beograd navijači Fenerbahče Žalgiris Evroliga Izvor: Mondo/Goran Sivački

Beograd je napravio pun pogodak organizacijom košarkaškog Fajnal-fora Evrolige. Na stotine navijača Fenerbahčea, Žalgirisa, moskovskog CSKA i, iznenađujuće, Real Madrida, šeta centralnim beogradskim ulicama po fenomenalnom danu, iščekujući rasplet događaja na parketu.

Fenerbahče - Žalgiris, pa CSKA - Real Madrid.

Najbučniji su, očekivano, navijači Fenerbahčea i Žalgirisa, kojih ima zaista mnogo u centru Beograda.

"Obradović", bilo je, naravno, prvo što smo čuli od navijača Fenerbahčea. Željko Obradović jedan od najboljih evropskih košarkaških trenera svih vremena voljen je u Istanbulu, a s obzirom na to da se Fajnal-for održava u njegovoj zemlji, navijači Fenera očekuju podršku od srpskih navijača.

"Ovde se osećamo kao kod kuće", rekao nam je jedan od navijača kluba iz Istanbula, koji u Beogradu brani trofej prvaka Evrope.

Malo nas je zbunio - šta li je mislio pod tim: "Belgrade is our hometown?". Objašnjenje je usledilo: "Pa da, ovde smo svi kao kod kuće, vidite da se sve žuti (navijači Fenera su uglavnom u žutim majicama, prim. aut.), ima nas mnogo", dodaje.

Zamolio nas je da prenesemo njegovu zahvalnost Beogradu i Beograđanima na srdačnom, prijateljskom dočeku. "Otkako smo sleteli, pa evo sve dosad, svi ste maksimalno prijateljski nastrojeni. Hvala vam!", rekao je ovaj muškarac novinarima MONDA.


Grupa dobro raspoloženih navijača Žalgirisa najpre je bučno zapavela pesmu, da bi nam rekli da su "100% uvereni u pobedu i trijumf u Beogradu".


Odgovor je stigao sa Trga Repubike, gde su navijači Fenerbahče zaposeli gotovo sve kafiće i restorane:


Navijači Žalgirisa sa kojima smo razgovarali kažu da u finalu žele da igraju protiv CSKA, jer je to rivalitet još iz dana Sovjetskog Saveza. A onda su nas nasmejali, kada smo ih pitali da li su videli navijače Real Madrida?

"Zar oni imaju navijače?", usledio je spreman odgovor.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE



Pravo niotkuda ekipa MONDA "natrčala" je na grupicu Španaca, navijača Reala! Kažu da uživaju u beogradskom suncu, mada nemaju mnogo vremena za obilazak, a u Beograd ih je došlo oko 350.

Nemaju baš neka prevelika očekivanja od košarkaškog klupskog finaal, ali zato su uvereni u nešto drugo - Real Madrid će sigurno osvojiti titulu prvaka Evrope u fudbalu protiv Liverpula!


Da među navijačima ovih evropskih klubova vlada lepa atmosfera, svedoči i trenutak kada je devojka obučena u dres Fenerbahčea poželela da se fotografiše sa momcima koji podrđavaju Žalgiris.


ATMOSFERA IZ CENTRA BEOGRADA


Navijačku idilu u centru Beograda, a navijači ovih klubova su pomešani i nema nikavih incidenata, malo je poremetio istetovirani momak, koji kao da je vrebao priliku da nekoga napadne na Trgu Republike. Policajci su brzo reagovali i "neutralisali ga".

Svima smo poželeli sreću, pa neka najbolji pobedi!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC