• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron juri finale bez Ol star pomoći

Autor mondo.rs

Kevin Lav propušta "majstoricu" protiv Bostona, u startnoj petorci zameniće ga Džef Grin, koga su Seltiksi izabrali na draftu 2007. i čak dva puta "trejdovali".

Da li će biti prekinut niz Lebrona Džejmsa od sedam uzastopnih nastupa u velikom finalu NBA plej-ofa, saznaćemo u ponedeljak oko pet sati ujutru, po završetku "majstorice" finala Istoka, između Boston Seltiksa i Klivlend Kavalirsa.

Trenutni rezultat je 3:3, pri čemu su oba tima bez većih problema dobila sve utakmice na svom parketu. To Bostonu daje mnogo samopouzdanja pred meč odluke, zakazan za 2.30 časova.

Klivlend će, uz to, biti hendikepiran neigranjem krilnog centra Kevina Lava, koji je uz Džejmsa jedini aktuelni Ol star igrač u sastavu "konjanika".

Lav je u prvoj četvrtini šeste utakmice zadobio potres mozga u sudaru sa Džejsonom Tejtumom iz Seltiksa, pa će utakmicu u "TD Gardenu" pratiti u civilu.

Kevin Lav - Džejson Tejtum sudar glavama, finale Istoka 2018 Klivlend - Boston
Izvor: YouTube/CliveNBAParody


Trener Kavsa Tajron Lu saopštio je da će njegovo mesto u startnoj petorci zauzeti Džef Grin, jedan od najzaslužnijih za izjednačenje na 3:3.

Dok je Lebron Džejms konstantno igrao finala, od 2011. do 2014. sa Majamijem (dve titule) i sa Klivlendom od 2015. do 2017. godine (jedna titula), Grin se bori za prvo finale u deceniju dugoj NBA karijeri.

"Spreman sam, biće uzbudljivo", rekao je veteran na pozicijama "tri" i "četiri", koji je 2007. debitovao u Sijetl Supersoniksima, zajedno sa Kevinom Durentom.

Zanimljivo je da su ga petim pikom na draftu izabrali upravo Boston Seltiksi i odmah ga iskoristili za "trejd" u kome je iz Sijetla doveden Rej Alen. Februara 2011. Grin je ipak obukao dres Seltiksa, kada je zajedno sa Nenadom Krstićem poslat u Boston iz Oklahoma Siti Tandera, u zamenu za Kendrika Perkinsa i Nejta Robinsona.

U najtrofejnijoj franšizi NBA lige proveo je četiri godine, a onda je ponovo "trejdovan", ovog puta u Memfis.

Grin je pobedi u šestoj utakmici doprineo sa 14 poena, tri skoka i dve blokade, dok su proseci Kevina Lava u ovogodišnjem plej-ofu 14,8 poena i 10,4 skokova.

Tajron Lu izjavio je da sa nižim Grinom u postavi ekipa može efikasnije da preuzima u odbrani i da igra raznovrsnije nego sa Lavom, koji je generalno veća pretnja u šutu za tri poena, bolji skakač i dodavač.

Podsetimo da će se i u finalu Zapada igrati "majstorica", ali u noći između ponedeljka i utorka: Hjuston - Golden Stejt.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC