Zdravko Mamić - uskoro lice s poternice

Autor:

Nedavno prvostepeno osuđeni savetnik NK Dinamo Zagreb, Zdravko Mamić, nalazi se u Bosni i Hercegovini od kada je proglašen krivim za "iznošenje" miliona iz hrvatskog prvaka.

0
A- A A+
zdravko mamic mamić Foto: MN Press
Dok Mamić poručuje da će spremiti "žestok odgovor", a hercegovački guslar Marko Čolak peva o njemu kao o "pravednom heroju", iz Hrvatske stiže zvanična potvrda da će za "Maminjom" uskoro biti raspisana domaća i međunarodna poternica.

Osiječki Županijski sud dao je nadležnoj policijskoj upravi nalog za raspisivanje domaće i međunarodne poternice, a za Mamićem će se raspisati i evropski nalog za hapšećenje, saznao je "Jutarnji list" u utorak u tom sudu.
Portparol suda Miroslav Rožac rekao je agenciji Hina da je osječko-baranjskooj Policijskoj upravi Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića raspiše i domaća i međunarodna poternica, s obzirom na to da je dan pre izricanja presude otišao u Bosnu i Hercegovinu, u kojoj je rođen i čiji pasoš takođe poseduje.

Osim Mamića, koji je "dobio" i šest i po godina zatvora, osuđen je i njegov mlađi brat Zoran (na četiri godine i 11 meseci), kao i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović (na tri godine).

Takođe, uz njih je osuđen i poreznik Milan Pernar, na četiri godine i dva meseca zatvora.

Ostale vijesti