Prevoznici o cijeni goriva: Ponižavajuće i sramno!

Prevoznici u Republici Srpskoj smatraju da je najavljeno smanjenje cijena goriva za pet feninga ponižavajuće i sramno.

0
A- A A+
saobraćaj, kamion, blokada, tranzit Foto: Dušan Volaš, mondo.ba

Ovo je za naš portal izjavio Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske i pokretač inicijative "Stop poskupljenju goriva".

Grbić tvrdi da prevoznici nisu učestvovali u razgovorima o novim cijenama.

"Niko nas nije kontaktirao što je van svake pameti imajući u vidu da smo to pitanje mi pokrenuli", rekao nam je Grbić.

Prema njegovim riječima, o sljedećim potezima odlučiće se u nedelju kada bi trebalo da se održi sastanak svih prevoznika u BiH.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je ranije danas da će gorivo u Srpskoj koštati od 2,11 do 2,29 KM u zavisnosti od regije, distributera i vrste goriva.

Gluhaković je izjavio novinarima nakon sjednice Vlade Srpske da je dio distributera obećao da će sniziti cijene goriva za pet feninga.

Zbog cijena goriva proteklih dana nezadovoljni vozači u BiH blokirali su saobraćajnice od 17 do 18 časova, a zbog ovih aktivnosti juče je na saslušanje priveden banjalučki odbornik Draško Stanivuković.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su najavili da će sankcionisati sve vozače koji budu obustavljali saobraćaj i da neće dozvoliti blokadu magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva.

Draško i protestanti blokirali ulicu kod RTRS

Vozila stala širom BiH: Smanjite cijene goriva!

Ostale vijesti