Nova zgrada Doma zdravlja u majevičkom kraju

Autor:

Krajem ovog ljeta biće završeni radovi na izgradnji objekta, površine oko 250 kvadratnih metara, namijenjenog za bazičnu rehabilitaciju i za mentalno zdravlje, kao ispostava pomenutih centara Doma zdravlja Ugljevik.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Nataša Petrović Ilustracija

Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja Lopare, kaže da već godinu dana svi pacijenti imaju priliku da zakažu specijalističke preglede iz oblasti ginekologije, neurologije, urologije, vaskularne hirurgije i radiologije."Ako su Lopare udaljene od glavnog regionalnog zdravstvenog centra u Bijeljini, to ne znači da brojne specijalste nije moguće dovesti u majevičku opštinu kako bi ljudi iz ovog kraja dobili kvalitetnu zdravstvenu njegu”, rekao je on.

Svjestan da su većem dijelu stanovništva nedostupne osnovne zdravstvene usluge, nije mu bilo teško da obilazi stare i iznemogle kako bi im omogućio ljekarske preglede. „Bazare zdravlja" sprovodili su po okolnim majevičkim selima koje nemaju ambulante porodične medicine, a koji su obuhvatali osnovne ljekarske preglede, mjerenje krvnog pritiska, šećera i holesterola u krvi i EKG pregled pacijenata

Ostale vijesti