• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković pre mraka u četvrtfinalu Vimbldona!

Autor mondo.rs

Odličan nastup i rutinska pobeda protiv Rusa! Ni celodnevno čekanje, ni meč u sumrak nisu omeli trostrukog osvajača Vimbldona. Borba za polufinale protiv Nišikorija.

Borio se Novak Đoković protiv Karena Hačanova, trkao se sa mrakom zbog odluke organizatora koja mu nije olakšala, u finišu nije ni mogao da jasno vidi lopticu, ali je ipak pobedio!

Drugu godinu zaredom, a deseti put u karijeri, Novak je izborio plasman u četvrtfinale najprestižnijeg Grend slem turnira, u kojem će mu rival biti Kei Nišikori. Ko trijumfuje u tom duelu, mogao bi da u polufinalu igra protiv Rafaela Nadala.

Za sat i 45 minuta igre, završene dok je meč Simon - Del Potro zaustavljen zbog mraka, Đoković je sjajnom igrom pobedio rivala iz Rusije i bez problema preskočio i četvrtu prepreku na ovogodišnjem turniru!

Đoković - Hačanov 6:4, 6:2, 6:2



Novakov forhend radio je "kao sat" i to je bilo njegovo najjače oružje u borbi za mesto među osam.

Tim udarcem srpski teniser hvatao je i uhvatio ritam u pomalo čudnom prvom setu, u kojem je viđeno pet "brejkova" (tri Novakova) i i u kojem je srpski teniser krenuo u snažan zalet za ono što je usledilo.

Furioznom serijom na početku drugog seta, Đoković je osvojio 12 od 15 poena i poveo 3:0. Hačanov se pribrao, umalo došao do potpunog povratka u set (15:30 na 4:2), ali je bivši "Broj jedan" i u teškim trenucima pokazao zašto su sve glasniji oni koji ga vide kao favorita, bar u njegovom delu "kostura".

Dok je vidljivost bila sve slabija, Novak je i dalje igrao na svom nekadašnjem, šampionskom nivou, i u takvim situacijama ga ni očigledna trka sa noći nije dekoncentrisala. Prelomnu prednost stekao je "brejkom" u šestom gemu, kojim je poslao poruku rivalu da mu ni snažniji udarci neće doneti ono čemu se nadao.

Hačanov je širio ruke, gledao ka svom "boksu", a Đoković je ostajao miran i kad su mu izmakle prve meč lopte. Iskoristio je treću, da stavi tačku na meč i na četvrti trijumf na Vimbldonu.

Iz ovog trijumfa, kao i iz pobeda protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, zatim Argentinca Orasija Sebaljosa, i domaćeg tenisera Kajla Edmunda, Novak je izašao spreman za naredne borbe na Vimbldonu. Sledeća ga čeka u sredu, a na drugoj strani stajaće igrač protiv koga je do sada igrao 15 puta i ostvario 13 pobeda.

Ovako je tekao meč Đoković - Hačanov:


TREĆI SET - 6:2



6:2
Dok je meč Simon - Del Potro prekinut zbor mraka, Đoković je stekao uzastopne meč lopte. Dve nije iskoristio, ali se nije inervirao, pa je trećom završio posao! Za sat i 45 minuta!

5:2 Novakov forhend je zaista kao sat! Do sada je tim udarcem napravio samo jednu neiznuđenu grešku. Na čitavom meču! Hačanov na momenat pogodi gde želi, uradi nešto konkretno, ali je Srbin na gem do trijumfa.

4:2 Novak stiže udarce, odgovara snagom na snagu Hačanova... Nije iskoristio prvu "brejk" loptu, ali jeste drugu. Širi ruke Rus dok bez rešenja gleda kako mu je prvi put izmakao servis gem u ovom setu.

3:2 Vetar stvara problem, Hačanov pogađa najbolje retern udarce od početka, ali Novak i dalje drži konce. Forhend je i dalje tu.

2:2 Čak dva puta je mreža pomagala Đokoviću u ovom gemu. Na 40:30 se nasmejao i gledao u pravcu rivala. Rus je ipak izborio gem.

2:1 40:0, pa mala nesigurnost, pa precizan servis, za još jedan rutinski osvojen servis gem trostrukog osvajača Vimbldona,

1:1 Hačanov će se truditi da, između ostalog, servisima i snažnijim udarcima ostane u meču. Dok mu ponestaje vremena...

1:0 Izbor udaraca, ritam igre... Đoković ne dopušta Rusu da uđe u bilo kakav ozbiljan ritam. Osim u onaj u kom srpski teniser igra.

DRUGI SET - 6:2



6:2
Đoković je 20. vinerom izborio 0:30, a potom je "ukrotio" ofanzive rivala. Na drugi servis rivala stigao je do set lopti i iskoristio je drugu. Hačanov je opet pao, a Srbin je opet poentirao.

5:2 Hačanov se trgnuo i posle osvojenog gema poveo 15:30 na Đokovićev servis. Novak je ipak ostao u ritmu, iskoristio pad rivala da povede 40:30 i da dođe na gem od osvajanja seta.

4:2 Posle sata igre, Hačanov nalazi svoj snažni servis. U desetak sekundi odservirao svoj prvi, pa drugi as večeras. Novak se rastrčao, a Rus je potom odservirao i treći as u ovom duelu.

4:1 Na Đokovićevom servisu nema iznenađenja.

3:1 Hačanov je sprečio da Novak "veže" još jedan brejk. Pri rezultatu 15:40 zaigrao je preciznije, izvukao se iz teške pozicije i ipak nije dozvolio Đokoviću prednost od dva brejka prednosti.

3:0 Novak bira odlična rešenja i osvaja još jedan gem sa "nulom". Srbin igra bez greške! Osvojio je 12 od 15 poena u ovom setu.

2:0 Đokoviću se ne ostaje dugo na terenu! Srbin je stisnuo gas i napravio četvrti brejk večeras (od šest gemova na servis ruskog igrača). Pri rezultatu 15:40 izborio je dve "brejk" lopte, a onda je Hačanov napravio duplu servis grešku.

1:0 Dok je sve tamnije na "Terenu broj 1", Novak mirno "otvara" drugi set.

PRVI SET - 6:4



6:4
Vetar očigledno smeta igračima, pa se muče da kontrolišu lopticu. U razmeni na mreži Novak stiče 0:15, Rus izjednačuje (15:15), ali Srbin ipak stiče dve set lopte. Iskoristio je prvu, posle 38 minuta prvog seta.

5:4 Sve je u redu. Novak se sabrao, mirno izborio prednost 40:0 i lako dolazi na gem od osvajanja seta.

4:4 Hačanov je izjednačio, iskoristivši još jedan slab Novakov gem. Prvi znaci nervoze našeg tenisera ove večeri, u sumrak.

4:3 Đokoviću pada koncentracija pri servisu, pa dozvoljava protivniku da povede 0:40. Sprečio je Novak prvu "brejk" loptu, ali je još jednom greškom praktično poklonio rivalu gem. Obojica su u prvih sedam gemova izborila po dva "brejka".

4:2 Odličan Đokovićev poen i još jedan "brejk"! Iznenadio je Rusa važnom paralelnom, izborio brejk loptu na 30:40 i brzo oduzeo protivniku servis.

3:2 U petom gemu Đoković je servirao svoj 34. as na turniru. Ujedno je i poveo 3:2 sa "nulom", a vođstvo je ulepšao volej udarcem, pred drugu pauzu u setu.

2:2 Okliznuo se Novak, zabrinuo padom, ali je OK. Hačanov je bio precizan, poveo je 40:15 i ipak izjednačio. Đoković je imao udarac za izjednačenje, ali je zamalo bio neprecizan.

2:1 Prvi gem koji uzima onaj koji servira pripao je našem teniseru. Igrači idu na prvu pauzu.

1:1 Sudeći prema početku, gledaćemo meč sa dugim razmenama. Druga je pripala Novaku, za tri brejk lopte. I on je, kao i Rus, iskoristio prvu, za "ribrejk" sa nulom. Sve ide prema planu.

0:1 Novak na početku meča igra možda i najduži poen na ovom turniru. Hačanov je uz sreću izborio brejk loptu na 30:40, posle čak 26 udaraca. I iskoristio je.



Najava:

Posle dugog čekanja, Novak Đoković izašao je na "Teren broj 1" Vimbldona.

Zajedno sa rivalom iz Rusije, Karenom Hačanovom, najbolji srpski teniser čekao je i čekao da Kevin Anderson i Gael Monfis odigraju meč dug 3 sata i 33 minuta i da se Južnoafrikanac prvi put plasira u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv Rodžera Federera.

Za to vreme, u Novakovom delu žreba, Kei Nišikori je uveliko ušao u četvrtfinale i on će biti rival duela Đoković - Hačanov, a ko trijumfuje u tom meču mogao bi da se sretne sa Rafaelom Nadalom, koji se oko 19.40 časova prvi put posle sedam godina plasirao u četvrtfinale Vimbldona.

Ipak, sav fokus sada je na Novakovom meču u osmini finala, u kojem će prvi put igrati protiv 40. tenisera na svetu, kome je najbolja pozicija u karijeri bila 29. mesto.

Đoković je raspoređen na poslednji meč na "Terenu broj 1", jer su organizatori prethodno na istom mestu zakazali duele Anđelik Kerber - Belinda Benčić (2:0) i Gael Monfis - Kevin Anderson (1:3).

Đoković je na putu ka 4. kolu izbacio Amerikanca Tenisa Sandgrena, zatim je bio bolji od Argentinca Orasija Sebaljosa, a onda je u trećoj rundi izbacio domaćeg tenisera Kajla Edmunda, kome nije pomogla ni pomoć sudije.

Pratite tekstualni prenos Novakovog meča, koji pratimo sa nadom da Đoković završi ovaj meč danas, iako će za to imati možda malo više od dva sata, jer u Londonu sunce zalazi u 22 časa i 16 minuta po ovdašnjem vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC