• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučurović: Sa mladima sam svoj na svome

Autor mondo.rs

Novi koordinator Partizanovih mlađih selekcija ostaće angažovan i u matičnom Radničkom sa Crvenog krsta.

 Vučurović: Sa mladima sam svoj na svome Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan ovog leta je angažovao nekoliko priznatih stručnjaka, uključujući Milana Minića i kondicionog trenera Sejada Krdžalića, ali nema dileme da se na duže staze najveći "plus" očekuje od dovođenja Žarka Vučurovića, koji će biti zadužen za razvoj mladih igrača.

Njegov dosadašnji angažman na tom polju, prvenstveno u vršačkom Hemofarmu, nagoveštava da bi Partizan u narednim godinama mogao da iz sopstvenog pogona crpi značajne snage za prvi tim.

Evo kako Vučurović, dugogodišnji centar Radničkog sa Crvenog krsta, za "Sportski žurnal" govori o sebi i motivaciji za rad sa talentovanim igračima.

"Posao prvog trenera u Srbiji je izgubio svaku specifičnu težinu, inostranstvo me uopšte ne privlači, tako da sam se brzo nakon početka trenerske karijere opredelio za mlade. Sa njima sam svoj na svome, želim da im pomognem dok stasavaju, a kada uspeju, dok ih gledam čini mi se da ponovo igram. Zanima me samo da talentovanog igrača dovedem do vrhunskog nivoa. Ne mogu svi u NBA ili u reprezentaciju, ali moraju da budu dobri i čestiti ljudi", rekao je Vučurović.

Otkriva da je o dolasku u Partizan preko dva meseca pričao sa direktorom mlađih selekcija, Vladom Dragutinovićem, kome je takođe bio trener.

"Nedavno sam se posle 18 godina vratio u moj Radnički i nije bilo smisla da ga napustim posle prve sezone. Zato ću raditi u Partizanu, ali i u Radničkom, sa čime su se složila oba kluba. Partizan je veliki klub, međutim, Radnički je napravio dobar tim za Srpsku ligu i zato nisam mogao da odem sa Crvenog krsta".

Vučurović će svakodnevni angažman u taboru crno-belih započeti 1. septembra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC