• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragović: Navijaću za Zvezdu!

Autor mondo.rs

Austrijski mediji sa velikom pažnjom najavljuju gostovanje Salcburga u Beogradu, uz konstataciju da njihov prvak ima dobre izglede da se plasira u Ligu šampiona.

 Dragović: Navijaću za Zvezdu! Izvor: MN PRESS

Brojni listovi iz Austrije ovog jutra podsećaju da je Crvena zvezda bila šampion Evrope 1991. godine, ali da se raspadom SFR Jugoslavije sve promenilo i da to više nije "isti" klub kao nekad.

Bečki "Viner Cajtung" navodi da tim Vladana Milojevića ne može da se uporedi sa trofejnom generacijom iz Barija, koja je imala zvezde poput Dejana Savićevića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog i Siniše Mihajlovića.

"Zvezda šest puta nije uspela da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, za razliku od najvećeg rivala Partizana koji je dva puta igrao grupnu fazu", naglašavaju Austrijanci.

I "Kurir" piše da su crveno-beli daleko od starog sjaja i da neuspesi u kvalifikacijama za Ligu šampiona podsećaju na Salcburg, koji je takođe mnogo puta zaustavljen na putu ka elitnom takmičenju.

"Kronen Cajtung" navodi da je recept za eliminaciju crveno-belih igra iz prošlosezonskog polufinala Lige Evrope protiv Olimpika iz Marseja, kada je Salcburg, uz hrabru i kvalitetnu partiju, eliminisan u produžecima.

U centru pažnje je austrijski reprezentativac sa srpskim korenima, Aleksandar Dragović (27), prema sopstvenom priznanju navijač Crvene zvezde.

"Deda mi je preneo ljubav prema Zvezdi, bio je njen veliki navijač i zato sam odrastao sa velikim entuzijazmom prema Zvezdi. Često sam na TV gledao derbije Crvene zvezde i Partizana", otkriva Dragović, prvotimac Bajera iz Leverkuzena, nekada Dinama iz Kijeva i Bazela.

Štoper koji je na 65 utakmica nosio dres "A" selekcije Austrije, ističe da "ne vidi jasnog favorita" u duelu austrijskog i srpskog šampiona.

"Salcburg ne bi smeo da pogreši i potceni Zvezdu. Srbi imaju kompaktan tim, primaju malo golova i poseduju individualni kvalitet", rekao je Dragović, dodavši da je domaćinov hendikep što zbog kazne UEFA neće imati podršku navijača.

Sa mnogo optimizma utakmicu najavljuje "Oe24". Naslov je "Salcburg ima velike šanse protiv Zvezde".

"Salcburg ima svih sedam pobeda ove sezone, uz gol razliku 19:1", bez isticanja da i crveno-beli imaju odličan skor na startu sezone - osam trijumfa i dva remija u Evropi, protiv timova koje je eliminisala (Spartaks, Spartak Trnava).

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona igra se od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić", a direktan prenos je na TV Arena sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC