Englezi već odustali od ONOG prelaznog roka

Autor:

Pokušali su da uvedu "revoluciju" u fudbal i da tako nateraju i druge da im se priklone, ali umesto toga više štete nego koristi...

0
A- A A+


Premijer liga nije zadovoljna eksperimentom!

Englezi su, iznenada, odlučili da promene letnji prelazni rok i da ga ograniče do početka nove takmičarske sezone kako se ne bi desilo da u toku avgusta igrači nastupe prvo za jedan klub, pa pređu u drugi, ali je to ocenjeno kao neuspešno...

Britanski tabloid "San" (The Sun) prenosi da će Premijer liga na sastanku ovog meseca doneti odluku da se vrati na stari sistem, i prelazni rok koji traje do 31. avgusta.

Navodno, premijerligaši su bili nezadovoljni ovakvim prelaznim rokom i time što su morali dve nedelje ranije da "završavaju poslove" u odnosu na timove iz Španije, Nemačke ili Francuske, pa su zbog toga pojedince morali i da preplate.

Za vraćanje na staro potrebno je 14 glasova timova, što - kako spekuliši engleski mediji - neće biti nikakav problem.

Englezi su odluku za "skraćivanjem prelaznog roka" doneli i kako bi naterali ostale zemlje da slede njihov primer, ali su zapravo drugi timovi iz "lige petica" sačekali da se premijerligaši "povuku" sa tržišta, pa su kupovali za manji novac.

Podsetimo, prelazni rok na Ostrvu trajao je od 17. maja do 9. avgusta.

Na transfere su potrošili 1,4 milijarde evra, dok su od prodaje igrača zaradili oko 420 miliona. Najskuplji transfer ovog leta bio je dolazak Kepe Arizabalage iz Atletik Bilbaoa u Čelsi i bio je vredan 80.000.000 evra, pošto su "plavci" platili izlaznu klauzulu.

Ostale vijesti