Tragedija u SAD: Ubijena španska golferka

Autor:

Selija Barkin Arozamena, jedna od najtalentovanijih igračica golfa u Evropi, ubijena je na terenu u Ajovi, gde je studirala

Tragična vest pogodila je svetski sport. Španska golferka, jedna od najtalentovanijih u Evropi, Selija Barkin Arozamena, pronađena je mrtva na terenu u Ajovi.

Telo Selije, koja je rođena 1996. u Kantabriji, pronađeno je pored golf terena, nedaleko od njene torbe.

Policija je posle uviđaja saopštila da je španska sportistkinja napadnuta pre nego što je ubijena.

Za njenu smrt optužen je Kolin Danijel Ričards, 22-godišnjak bez stalne adrese stanovanja, koji je odmah i uhapšen. On je optužen za ubistvo prvog stepena, saopštila je policija.

Selija Barkin Arozamena na studije građevine na Univerzitetu u Ajovi stigla je pre četiri godine i uskoro je trebalo da diplomirala.

Bila je jedna od najboljih golferki Evrope, a ove godine osvojila je turnir Big 12 i titulu na pojedinačnom Evropskom prvenstvu. I u SAD je beležila sjajne rezultate na turnirima, zbog čega je proglašena najboljom sportiskinjom Univerziteta Ajova Stejt, a obezbedila je nastup i na US Openu, jednom od najvećih golferskih turnira.

Ona je 2014. godine predstavljala Španiju na Olimpijskim igrama mladih, a od 2015. do 2018. godine bila je redovni učesnik timskih evropskih prvenstava.

"Selija je imala zarazan osmeh, vedru ličnost i svi koji smo je poznavali bili smo blagosloveni. Naša porodica duboko žali zbog ogromnog gubitka Selije, sjajnog studenta, sportiste i ambasadora Univerziteta Ajova Stejt", izjavio je čelnik sportskog sektora Univerziteta u Ajovi Džejmi Polard.

Tagovi:

Ostale vijesti