Mladi trener Arsenala obučava djecu na Jahorini

Autor:

Etienne Digout, mladi i strastveni fudbalski trener koji dolazi direktno iz Arsenala, treniraće djecu na Jahorini od 18. do 21. septembra

0
A- A A+

Da li ste znali da fudbal može biti oružje za društvene promjene i da može pomoći razvoju timskog rada, poštovanja različitosti, i osnovnih vrijednosti kod mladih ljudi? I da postoji jedinstven način igranja fudbala koji mijenja živote ljudi širom svijeta? Zove se Fudbal3, jer se sastoji od samo tri poluvremena.

Ovu jedinstvenu metodu u Bosnu i Hercegovini prvi put dovodi NVO Genesis Project iz Banjaluke, a mlade učesnike će trenirati lično jedan od mladih trenera čuvenog Arsenala.

O čemu se zapravo radi?

Zahvaljujući finansiranju Ambasade SAD-a u BiH, Genesis Project sa zadovoljstvom najavljuje početak realizacije projekta "Football3 za mir – Fudbal kao oružje društvene promjene i razvoja mladih ljudi".

Projekat se realizuje u partnerstvu sa nevladinom organizacijom FundLife, koja je svjetski lider u korištenju sporta kao instrumenta za društveni uticaj. FundLife je član FIFA-inog programa društveno odgovornog poslovanja pod nazivom "Fudbal za nadu" i djeluju pod pokroviteljstvom UEFA Fonda za djecu. FundLife će djelovati kao partner u projektu i pružiti Genesis Project-u obuku i savjetodavne usluge koje će nam omogućiti da upoznamo djecu iz Bosne i Hercegovine sa Fudbal 3 metodologijom.

Prva Fudbal3 obuka u Bosni i Hercegovini održaće se na Jahorini od 18. do 21. septembra. Učesnici obuke su djeca, od 11 do 14 godina, učenici ,,dvije škole pod jednim krovom'' iz opština Busovača, Jajce i Vitez u Srednjobosanskom kantonu.

S obzirom da je fudbalski klub Arsenal iz Londona partner FundLife-a, djeca će dobiti najbolje iz fudbalske prakse. Obučavaće ih Etienne Digout, mladi i strastveni fudbalski trener koji dolazi direktno iz Arsenala.

Naučiće i osnovne principe liderstva i izgradnje mira uz pomoć tima Genesis Project-a ojačnog u ovom projektu sa Markom Kasićem, osnivačem Fundlife-a.

Tokom trajanja projekta, ukupno će biti obučeno 24 djece i 16 nastavnika i predstavnika stručne službe škole.

Ostale vijesti