• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Biće bolje kada se kompletiramo

Autor mondo.rs

Trener Partizana priznao je da njegovom timu ne ide dobro i da ima problema u odbrani, ali veruje da su postavljeni ciljevi itekako dostižni.

 Nenad Čanak: Biće bolje kada se kompletiramo KK Partizan Izvor: MN PRESS

Nenad Čanak ocenio je posle poraza od Asvela u 4. kolu Evrokupa da je Partizan izgubio od trenutno boljeg tima, koji je iskoristio svoju prednost u fizičkoj snazi, kako u reketu, tako i na spoljnim pozicijama.

"Mislim da smo odigrali previše mekano, pre svega u odbrani niskog posta, gde su oni sticali prednost i posle toga pogađali šuteve. Mislim da psihologija u ovom momentu nije na našoj strani, ali ipak smo igrali protiv vrlo kvalitetne ekipe, koja nema poraz u francuskom prvenstvu", rekao je Čanak na konferenciji za novinare.

Crno-belima je ovo četvrti uzastopni poraz u poslednjih desetak dana, ali on veruje da se ta loša serija neće odraziti na partije u narednom periodu, počev od utakmice protiv Zadra.

"U petak je nova utakmica. Što se tiče Evrokupa, naš cilj je da prođemo grupu i za to smo i dalje konkurentni. U ABA ligi smo napravili veliki kiks u Novom Mestu, ali kada se konačno kompletiramo, mislim da ćemo to nadoknaditi i biti konkurentni u borbi za naše ciljeve".

Govoreći o igri svog tima, složio se da je srž problema u slaboj odbrani.

"Kada budemo igrali čvršće, prekinućemo i seriju poraza. Od poslednje četiri utakmice, poraz u Novom Mestu je objektivno veliki kiks, koji imamo prostora da ispravimo. Porazi od Valensije i Asvela... jednostavno, mlada smo ekipa. Kada imaš problem u masi, u kilaži, primaš lake poene, onda nemaš sigurnosti ni u napadu. Verujem da će to biti bolje kada se kompletiramo".

Jedna od malobrojnih svetlih tačaka u utorak je bio Stefan Janković, koji je posle višemesečne transfer sage potpisao ugovor i debitovao za Partizan. Zabeležio je 11 poena i dve blokade, bio aktivan u odbrani, agresivan u napadu, dobro trčao...

"Odigrao je možda i više nego što je bilo očekivano. Pokazao je kvalitet koji smo znali da ima. Čovek od 210 cm na poziciji 'četiri', pokretan, atletski vrlo sposoban, svakako da će nam vremenom davati još više nego večeras. Novi igrač (Entoni Braun - prim.aut) stiže u sredu, smatramo da će biti pojačanje i da će doprineti ostvarivanju ciljeva".

Čanak je na kraju rekao da nije optimista po pitanju povratka Radeta Zagorca u sastav za naredni meč.

"Povreda zadnje lože je izuzetno delikatna i dok ne bude spreman 100 odsto, nećemo ništa rizikovati".

Partizan je porazom od Asvela pokvario skor u C grupi Evrokupa na 1-3, koliko imaju i Turk Telekom i Trento. Valensija, Asvel i Zenit su favoriti za plasman u Top 16, a iz trija u donjem delu tabele, tražiće se četvrti učesnik naredne faze.

Sledeće srede u Ankari na programu je sudar direktnih konkurenata: Turk Telekom - Partizan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC