• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener "iščupao" trijumf u Španiji

Autor mondo.rs

Ekipa Željka Obradovića slavila na tradicionalno teškom gostovanju - u Vitoriji.

 Baskonija - Fenerbahče 72:74 Evroliga Izvor: MN PRESS

Fenerbahče drži korak!

Ekipa Željka Obradovića ostvarila je petu pobedu u Evroligi i ostala na trijumf zaostatka za vodećim tandemom - Realom i CSKA.

U "tvrdoj" utakmici, prožetoj greškama na obe strane, vicešampion Evrope se izborio sa starim rivalom i sa svojim ofanzivnim propustima:

Baskonija - Fenerbahče 72:74 (20:18, 13:15, 22:15, 17:26)

"Bila je ovo jedna od ofanzivno najlošijih utakmica od kada sam u Feneru", rekao je posle utakmice Obradović. Njegov tim je u nekoliko navrata gubio napadački ritam, ali je kada se odlučivalo bio precizan sa linije penala i to ga je poguralo ka pobedi.

Iako je španski tim dočekao poslednji minut sa prednošću (70:69) i posedom, Met Džening je tada promašio šut za tri poena, a Nikola Kalinić je slobodnim bacanjima prebacio "plus" na stranu turskog tima (70:71). Potom je usledio napad odluke, 36 sekundi pre kraja.

Baskonija je posle tajm-auta Pedra Martineza čak tri puta uzastopno šutirala sa distance i sva tri puta promašila. U tim, presudnim momentima, Džening je još jednom bio neprecizan sa daljine, kao i Tornike Šengelija nakon njega, kao i Iliman Diop posle njega.

Ta neobjašnjiva panika, koja je obuzela domaće, učinila je da Džening posle Diopovog promašaja nesportski snažno faulira Kostasa Slukasa, pa su Grk i Đanluiđi Datume uzastopnim hicima "sa crte" potvrdili trijumf Obradovićevog tima.

Najefikasniji igrač gostiju bio je Datome sa 16 poena, Žofri Lovernj je ubacio 15, a Kalinić je svih devet poena ubacio u poslednjih osam minuta, uključujući i hitac za tri o tablu, koji je pogrešno dosuđen kao "dvojka".

Marko Gudurić, jedan od Fenerovih igrača odluke u prošlom kolu, ovog petka je postigao samo poen, na parketu na kojem je prošle sezone ubacio 22, u poslednjoj utakmici plej-of serije ova dva tima.

Sa druge strane, neprecizni Džening mora se nazvati tragičarem Baskonije (7 poena, 1/11 za tri!) i njegove greške skupo su koštale tim za koji je Diop u ovom susretu postigao 17 poena, a Šengelija 15.

Pročitajte sve rezultate 6. kola Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC