• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vejn Runi u dresu Engleske - 120. i poslednji put

Autor mondo.rs

Verovatno najbolji engleski fudbaler u novijoj istoriji oprostio se od reprezentacije u pobedi protiv reprezentacije SAD. Emotivno je podneo rastanak.

Engleska reprezentacija se oprostila od legende.

Vejn Runi (33), najbolji strelac u istoriji "Albiona" i Mančester junajteda, više neće igrati za nacionalni tim, jer je u četvrtak odigrao svoj poslednji meč za Englesku.

U trijumfu protiv selekcije SAD (3:0), sadašnji igrač Di-Si junajteda nosio je traku poslednja 32 minuta i završio reprezentativni staž sa rekordna 54 pogotka.

Strelci na njegovom oproštaju bili su Džesi Lingard u 26. minutu, Trent Aleksander Arnold u 27. i Kalum Vilson, koji je u 77. minutu postigao svoj prvi gol za reprezentaciju.

"Bilo je ovo posebno veče za mene, za moju porodicu... Sjajan je osećaj. Jasno je da sam tužan i da je prošlo mnogo godina. Voleo bih da je trajalo još nekoliko sati, ali stojim ovde pred vama ponosan zbog svoje reprezentativne karijere i nemam kajanja. Radujem se praćenju ovog tima i njegovog napretka", rekao je legendarni igrač, koji je debitivao za Englesku još u februaru 2003, kada je imao samo 17 godina i 111 dana. 



Malo je poznato da je Runi zbog bake imao pravo da igra i za Republiku Irsku, ali je sa 16 godina odbio taj poziv. "Smatrao sam se Englezom do kraja", objasnio je 2015, u osvrtu na svoju veliku karijeru, tokom koje je bio i najmlađi strelac za "Albion" (sa 17 godina i 317 dana).

Prvi veliki turnir na kojem je učestvovao bilo je Evropsko prvenstvo 2004. u Portugalu i tada je takođe postao najmlađi strelac u istoriji završnica kontinentalnih takmičenja. Od tada, pa do prošle godine bio je lider ekipe i verovatno bi bio i u deo tima koji je minulog leta stigao do završnice Mundijala da se u leto 2017. nije oprostio od reprezentacije, odbivši da se odazove na poziv Gereta Sautgejta.

Bila je to velika karijera - i na klupskom i na reprezentativnom polju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC