• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi doveo vezistu Totenhema, za 12,5 miliona

Autor mondo.rs

Još jedno zvučno ime u kineskoj ligi.

 Musa Dembele u Kini Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mesec i po pre početka nove sezone kineske Super lige, Guangdžou je doveo veliko pojačanje.

Ekipa srpskog stručnjaka Dragana Stojkovića Piksija dočekaće start takmičenja jača za vezistu Totenhema, Musu Dembelea (32).

Iskusni Belgijanac plaćen je 12,4 miliona evra (11 miliona funti) i napustiće Totenhem posle sedam godina i čak 249 nastupa u dresu "pevaca".

Kineski klub je na svom veb sajtu potvrdio Dembeleov dolazak, uz objašnjenje da je veteran iz Antverpena potpisao trogodišnji ugovor.

"Klub je uveren da je angažovao svetsku zvezdu, čiji će dolazak povećati kvalitet ekipe. Nadamo se da će Dembele ubuduće biti uspešan u Kini i da će se što pre uklopiti u tim, da bi pomogao Guangdžuu da postigne izvrsne rezultate", saopšteno je.

Kineski klub je na svom veb sajtu potvrdio Dembeleov dolazak, uz objašnjenje da je veteran iz Antverpena potpisao trogodišnji ugovor.

Dembele je ovu sezonu dočekao kao standardni član prvog tima, ali je u utakmici protiv Vulverhemptona 3. novembra doživeo povredu zgloba zbog koje nije igrao više od dva meseca.

Nekadašnji reprezentativac Belgije (80 nastupa, pet golova) napustio je Totenhem na zadovoljstvo sve tri strane, jer je i londonski klub iskoristio poslednju šansu da zaradi njegovom prodajom, jer mu je ugovor isticao predstojećeg leta.

Ovim transferom, Guangdžou je angažovao petog stranca, jer u Piksijevom timu igraju srpski defanzivac Duško Tošić, brazilski vezisti Žunior Urso i Renatinjo, kao i izraelski ofanzivac Eran Zahavi.

U ovom trenutku, to će biti previše za sledeću sezonu, jer kineska liga dopušta korišćenje četiri inostrana igrača, među kojima samo tri mogu da nastupe na jednoj utakmici. Uz to, treneri imaju obavezu da koriste bar tri kineska igrača mlađa od 23 godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC