• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP nije namučio Zvezdu - 16. u nizu

Autor mondo.rs

Crveno-beli su već na poluvremenu imali ogromnu prednost, FMP je pružio dobar otpor u trećoj deonici, ali to je bilo sve od njih u ovom meču.

 FMP nije namučio Zvezdu - 16. u nizu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde mts vratili su se posle dve nedelje u halu "Aleksandar Nikolić" i zabeležili rutinsku pobedu protiv FMP-a.

U ne tako spektakularnoj utakmici, u kojoj smo videli veliki broj izgubljenih lopti (34), šampion Srbije je nastavio pobednički niz na Jadranu i produžio ga na 16 utakmica, pošto "panteri" nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor, uprkos veoma dobroj trećoj četvrtini.

U poslednjoj deonici "gas" su dodali Beron i Faje, Dobrić je u finišu preuzeo "titulu" najboljeg strelca meča (14), a njegovom sjajnom blokadom odbijen je poslednji priključak gostiju.

Ovim trijumfom Zvezda je na šest kola do kraja već obezbedila "kartu" za plej-of.

CRVENA ZVEZDA - FMP 79:62 (18:9, 22:12, 16:23, 23:18)

Već u prvoj četvrtini bilo je jasno da će timu iz Železnika biti potrebno vreme da se navikne na "život" bez najboljeg igrača Dragana Apića, koji je otišao u Lokomotivu, pa je bez njegove igre pod košem bilo nemoguće da se nose sa snagom Majka Cirbesa i Majkla Odža, dok ih istovremeno nije služio šut.

Tek u finišu meča su popravili procente šuta za dva poena koji je sve vreme bio ispod 40%, dok ih ni onaj za tri poena nije služio u prvom poluvremenu.

Ekspresno su "povukli" Beron i Reglend, dobru "rolu" imao je i Marko Kešelj tako da je razlika ubrzo postala dvocifrena, pa je Crvena zvezda na pauzu otišla s lagodnih 40:21, što je možda i opustilo igrače Milana Tomića.

SVI REZULTATI I TABELA ABA LIGE 16. KOLO

U trećoj deonici probudio se Jeremić s tri uzastopne trojke (11 poena), nije bilo potrebnog ritma u igri Zvezde, tako da je FMP pred kraj treće četvrtine razliku spustio na jednocifrenu.

INDIVIDUALNA STATISTIKA

ZVEZDA: Reglend 12p, 4as, 5izg, Radanov 3p, 2sk, 2ukr, Čović 5as, 4sk, Kešelj 8p, 6sk, Nenadić 3p, Faje 5p, 5sk, 3as, Beron 7p, 3as, Dobrić 14p, Ristić 2p, Simanić 9p, 3ukr, 4sk, Cirbes 11p, Odžo 5p, 4sk.

FMP: Rebec 4p, Rit 6p, 5sk, Paunović 8p, 3as, Uskoković 2p, Jeremić 11p, 3sk, 2as, Momirov 3p, Pot 2p, 5sk, 4as, 7izg, Radovanović 6p, Šešlija 7p, Marzet 11p, Đorđević 2p, Bauers.

Trojke Nenadića i Dobrića ponovo su prednost vratili na staro, a momak iz Knina je spektakularnom blokadom u kontri podigao publiku na noge, odnosno svoju ekipu "uspravio" da lagano privede meč kraju.

Pored njega, koji je imao 14 poena, dvocifreni su bili još Reglend (12) i Cirbes (11), dok su dobre partije pružili i Simanić (9) i Kešelj (8).

Od igrača koji su bili na parketu, samo se Čović nije upisao u strelce.

S druge strane kod FMP-a samo su Jeremić i Marzet bili dvocifreni sa po 11 poena.

MILAN TOMIĆ: A SAD NA "+1" PROTIV VALENSIJE!


IZ MINUTA U MINUT:

40' (79:62) -
Dobrić s penala postaje najefikasniji igrač utakmice i to je kraj! Pobeda Zvezde!

40' (76:62) -
Dva vezana koša Zorana Paunovića.

37' (73:58) -
Dvocifren je i Dobrić, koji je potom i blokirao Uskokovića u kontri. Upisuje se i Ristić u strelce, samo Čović nije od igrača Milana Tomića koji su bili na parketu.

36' (69:54) -
Konačno raznovrsnija sekvenca za dva tima, Faje odgovara trojkom na trojku Momirova, dok onda i Šešlija dolazi do poena. Ulazi Ristić u igru.

35' (64:49) -
Prva trojka Berona na meču, pa "monstruozno" zakucavanje Odža jednom rukom.

32' (61:47) -
Dalo je to efekta pošto Marzet "vraća" trojku.

31' (61:44)
- Zakucavanje Dobrića, pa trojka Nenadića. Tajm-aut FMP.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

Izvor: MN PRESS


30' (56:44) -
FMP je spustio na jednocifrenu razliku, ali je Dobrić uzvratio trojkom. Loša čevrtina za crvelo-bele koju su izgubili 23:16.

29' (53:42) -
Pot je napravio prodor, ali ga je Odžo izblokirao na polaganju, dok je Nigerijac na drugoj strani "oboren" u duelu sa Radovanovićem.

28' (52:42) -
Dvocifren učinak Jeremića u trećem kvartalu (11), pa onda i asistencija za Radovanovića za smanjenje minusa na deset!

26' (52:38) -
Lepa reakcija Radovanovića u kontri, ali je uzvratio Reglend novom trojkom pošto je pobegao Jeremiću.

25' (47:34) -
Promašuje Beron trojku, ali prati to Cirbes i snažno zakucava.

23' (45:32) -
I opet! Treća uzastopna trojka Jeremića koji je u prvom poluvremenu imao "er bol". Četvrti put nije mogao, ali ispravlja Đorđević promašaj i tera Tomića da zatraži rani tajm-aut.

23' (45:27) -
Jeremić sa istog mesta!

22' (45:24) -
Jeremić otvara drugo poluvreme trojkom, ali brz korak Reglenda i četiri vezana poena Cirbesa ne dozvoljavaju FMP-u da se približi.

- POLUVREME -

20' (40:21) - Kritika Tomića za mladog Nenadića na tajm-autu, FMP za kraj promašuje još jedno slobodno bacanje...

19' (38:20) -
Reglend odigrava jedan na jedan s Rebecom i to rešava trojkom sa svoje omiljene pozicije. Sjajna blokada Paunovića, pa Simanić popravlja grešku Nenadića.

18' (33:20) -
Potez meča do sada. Reglend "diže" alej-up sa pola terena za Fajea koji je podigao ovim zakucavanjem "Pionir" na noge. Majkl Odžo pravi već treći faul, a FMP je i dalje katastrofalan sa linije za slobodna bacanja (3/9).


17' (31:17) -
Na "cigle" Đorđevića uzvraća Reglend s dva brza prodora, ali je pogodio samo jedno. Nesportska Nenadića...

15' (29:16) -
Poleteo je Kešelj preko Pota, poentirao uz faul, za već osmi poen na meču, dok Reglend promašuje oba penala samo desetak sekundi kasnije.

14' (26:16) -
Nezgodan sudar Fajea i Rita nakon čega je igrač FMP-a ostao da leži na parketu, ali nakon toga veliki promašaj Uskokovića. Dve uzastopne izgubljene lopte za Zvezdu, Kešelj je gazio liniju, pa je Čović ostao bez driblinga...

13' (24:16) -
Ispravlja propust od maločas Radanov, trojka sa vrha kapice, međutim težak šut u padu pogađa Rit.

12' (21:14)
- Rit zakucava posle promašaja Marzeta, ali Kešelj pogađa trojkom kojom je razlika ponovo dvocifrena. Međutim, neopreznost crveno-belih u odbrani i Radanov pravi faul na Marzetu koji uz to beleži i poene iz igre. Šest njegovih poena.

Izvor: MN PRESS

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' (18:9)
- Marzet postiže prvu trojku za FMP na meču, dok je Zvezda imala dva uzastopna neorganizovana napada. Dobra odbrana Uskokovića na Radanovu, pa Čoviću. Blokada Fajea za kraj prve deonice!

8' (18:6) -
Sada snažno zakucavanje na drugoj strani, Rit pored Cirbesa uspeva da dođe do poena, ali Nemac na drugoj strani precizno izvodi slobodna bacanja.

7' (14:4) -
Reglend lepo napada prodorom Rebeca i beleži prve poene na meču, dok FMP i dalje ne može da uđe u ritam u "životu posle Apića". Već pet izgubljenih lopti na startu utakmice...

5' (12:2) -
Zakucavanje Simanića, mora Jovanović da zove tajm-aut.

4' (10:2) -
Bouers je promašio oba slobodna bacanja, nisu Simanić i Dobrić, a novi kapiten Crvene zvezde se upisao i iz igre. Rebec "upisuje" FMP na semafor.

2' 
(4:0) - Bili Beron raspoložen na startu meča, dve "duge" dvojke u dva minuta.

Startne petorke

ZVEZDA: Reglend, Beron, Dobrić, Simanić i Cirbes.
FMP: Rebec, Pot, Paunović, Šešlija, Bouers.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC