• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkjeri pred Monako: Moramo drugačije! Šta?

Autor mondo.rs

"Oni su hodali u prvoj, bio je spor tempo, držali su ritam u njihovim rukama i sve veoma polako radili", prisetio se trener crno-belih utakmice sa "kneževima" u "Pioniru"..

 Trinkjeri pred Monako: Moramo drugačije! Šta? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prošlog utorka u "Pioniru" ishod je mogao da se nasluti u drugoj (21:35), a pretpostavi već u trećoj (33:54) četvrtini.

Utoliko, sve što trener crno-belih Andrea Trinkjeri želi posle poraza od Monaka rezultatom 68:72 u Beogradu je "agresivna igra" i "drugačiji pristup" u sutrašnjem "revanšu" između ova dva tima u Monte Karlu.

"Igrali smo pre šest dana protiv protiv Monaka i znamo da je ili crno ili belo, ili toplo ili hladno. Ako igraju njihovu košarku, mi to ne možemo. A, ako probamo da igramo svoju košarku, možda budu u problemima", rekao je Trinkijeri za sajt kluba pred put u Kneževinu u kojoj će u utorak od 19 časova početi meč 4. kola Top 16 faze.

U slučaju poraza Partizan neće izgubiti matematičke šanse da prođe dalje iz Grupe A, ali će one biti svedene na minimum i podrazumevaće obe pobede do kraja - nad Lijetuvasom kod kuće i Albom u Berlinu i, najverovatnije, povoljan rasplet u ostalim mečevima.

"Sa njihove strane uopšte ne očekujem ništa drugačiju igru, biće ista stvar. A, sa naše mora drugačije, moramo nešto napraviti", rekao je italijanski trener.

"Šta? Oni su hodali u prvoj, bio je spor tempo, držali su ritam u njihovim rukama i sve veoma polako radili. Dali su nam sve otvorene šuteve, nismo ništa pogodili, tako da je utakmica tokom tri četvrtine bila baš teška za nas. Bili smo na minus 21 i nismo mnogo shvatili kako da se igra. U poslednjoj četvrtini smo promenili ritam, bili više agresivni i drugačije igrali. Sad, da li ćemo biti to u stanju 40 minuta – ne znam. Ali, moramo da probamo", sumirao je Trinkijeri.

Njegov tim u subotu je igrao 45 teških minuta u Zadru i, na kraju, izvojevao važnu ABA pobedu - 92:97, za razliku od "kneževa" koji su u LNB poraženi na gostovanju L'Fortelu rezultatom 83:82.

Grupa A

utorak

Monako - Partizan 19.00
Alba - Lijetuvos 20.00

Tabela: Monako 2-1, Alba 2-1, Partizan 1-2, Lijetuvos 1-2.

Parovi 5. kola: Partizan - Lijetuvos, Monako - Alba.

Zadar - Partizan 92:97 produžetak ABA liga 2018-19 16. kolo
Izvor: Youtube/ABA liga jtd



Raspored crno-belih

22/1 Monako*

26/1 Mega

30/1 Lijetuvos

  2/2 Cibona*

  5/2 Alba*

10/2 Budućnost

*napomena: zvezdicom su označena gostovanja

Košarkaš crno-belih Markus Pejdž rekao je da saigrači i on u Monte Karlu žele da odigraju četiri četvrtine po ugledu na poslednju u "Pioniru", tokom koje je neprijatnih 20-ak razlike iz treće deonice svedeno na pristojan poraz.

"Sada znamo šta da očekujemo, pošto su nas u prvoj utakmici nadmudrili. Trebalo bi da bolje izađemo na kraj sa njihovom odbranom, koja nam je u prvoj utakmici pravila probleme i dozvolila samo 26 poena za poluvreme", rekao je Pejdž, koji je pred 8.000 navijača u Dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru ubacio sedam trojki, od čega tri u produžetku.

"Trebalo bi da odgovorimo na njihovu energiju. U prvoj utakmici su oni nametnuli ritam, a sada mi to želimo jer kada igramo našu igru, našu fizičku odbranu i u tranziciji, teško nas je pobediti. A, kada igramo u stilu druge ekipe, to nam baš ne pomaže. Nadam se da ćemo moći da diktiramo i ritam i ishod utakmice", dodao je Pejdž.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC