• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuker i Begić u trci za člana Izvršnog odbora UEFA

Autori mondo.ba Autori Agencije

Danas i sutra u Rimu se održavaju sjednice Izvršnog odbora i 43. redovnog Kongresa Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Članovi Izvršnog odbora u trenutnom sazivu održavaju danas posljednju sjednicu na kojoj će razgovarati i odlučivati o, kako je istaknuto, ”nekolicini strateških pitanja”.

Razgovaraće se se o strategiji UEFA za period od 2019. do 2024. godine, koja ima za cilj "unaprijediti rad kontinentalne organizacije, ali i evropskog fudbala uopšte". Članovi IO razgovaraju i o strategiji ženskog fudbala, jer "UEFA povećava sredstva i resurse za ovaj napredni sektor sporta".

Članovi "evropske fudbalske vlade" biće informisani i o memorandumu o razumijevanju između UEFA i Evropske klupske asocijacije (ECA), kako je rečeno, "s ciljem daljeg jačanja pozitivne saradnje između dvije asocijacije u narednom periodu".

Govoriće i o organizaciji UEFA EURO 2020, koji će se održati u 12 gradova Evrope. IO UEFA odrediće i format za finalni turnir Evropskog U-21 prvenstva, a donijeće se i određene odluke o pojedinim pravilima za različita takmičenja u predstojećem periodu.

Kongres UEFA koji će okupiti čelnike 55 njenih članica iz nacionalnih asocijacija održaće se sutra sa početkom u 9 časova u hotelu "Roma Cavalieri".
"Evropski fudbalski parlament" aktuelnom predsjedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu produžiće mandat za naredni četverogodišnji period, jer nema protivkadidata na "predsjedničkim izborima".

Potom, na Kongresu će biti birano osam novih članova Izvršnog odbora UEFA za naredni četverogodišnji mandat, uključujući najmanje jednu žensku osobu. Obzirom da je jedini kandidat u IO UEFA zagarantovano je mjesto Francuskinji Florense Arduin.

Za preostalih sedam pozicija još je deset kandidata među kojima su i Elvedin Begić, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, te Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS).

Kandidiraju i Kairat Boranbajev (Kazahstan), Šandor Čanji (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomeš (Portugalija), Borislav Mihajlov (Bugarska), Jesper Moler Kristensen (Danska), Andrij Pavelko (Ukrajina) i Luis Rubiales (Španija).

Biraće se i dva potpredsjednika Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) iz UEFA na mandat od četiri godine.

Kongres će razmatrati i finansijski izvještaji UEFA za 2017/18. godinu, kao i usvojiti budžet za 2019/20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC