Đoković: Nisam siguran za Dejvis, ali igraću ATP kup

Autor:

Najbolji teniser sveta obrazložio je odluku da u budućnosti nastupa za Srbiju na ATP kupu i najavio da najverovatnije neće igrati završnicu Dejvis kupa.

Đoković: Nisam siguran za Dejvis, ali igraću ATP kup Foto: MONDO/Goran Sivački

Reprezentacija Srbije najverovatnije će nastupiti bez Novaka Đokovića na prvom teniskom "Mundijalu".

Prilikom posete Beogradu svetski "Broj 1" objasnio je zbog čega je u ovom trenutku bliži odluci da brani boje Srbije na ATP kupu, umesto na izmenjenom Dejvis kupu čija je završnica zakazana za sledeći novembar.

"Dejvis kup reprezentacija, zapravo reprezentacija Srbije u tenisu za je za mene uvek u planu", rekao je Đoković.

"Za Dejvis kup nisam toliko siguran, iskreno. Dogodilo se mnogo promena...", nastavio je i povukao paralelu sa projektom koji je pokrenula ATP organizacija.

"ATP, kao Svetska teniska organizacija kojoj mi pripadamo, kao igrači, pokrenula je paralelni događaj, ekipno takmičenje ATP kup, koji će biti održan u prvoj nedelji sledeće sezone. Dejvis kup je najduže i najveće takmičenje ekipno u istoriji tenisa, ali su oni napravili neke promene sa kojima se mnogi nisu složili i sa kojima ni ja nisam saglasan, mislim da je novi format sa novim rasporedom dodatno otežao našu takmičarsku godinu, tako da nisam siguran da ću učestvovati u finalnom događaju Dejvis kupa".

Ipak, naglasio je...

"Pet nedelja nakon toga je inauguracija tog novog događaja, ATP kupa i tu ću igrati sigurno, zajedno sa kolegama iz reprezenacije".

Ostale vijesti