• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić o derbiju: Rat koji traje 90 i ni minut više!

Autor mondo.rs

Strelac jedinog gola za Partizan u "večitom derbiju" Nemanja Nikolić izneo svoje utiske posle utakmice.

 159.-veciti-derbi-Nemanja-Nikolic Izvor: MN PRESS

Nemanja Nikolić kod navijača Partizana u prvom delu sezone nije bio među omiljenim fudbalerima. Mnogi su mu zamerali da se ne trudi dovoljno i da pristup igri mora da bude sa daleko više žara.

Ali…

Posle zimske pauze sve se promenilo za 180 stepeni. Nikolić je odigrao odlično prve dve utakmice protiv Bačke i Proletera i na obe je bio strelac. A, onda je na red došao 159. "večiti derbi" na kojem je napadač "parnog valjka" i definitivno "kupio" navijača. Pozitivan učinak protiv najvećeg Partizanovog rivala Crvene zvezde teško se zaboravlja.

Bura, vatra i strast - nema pobednika u derbiju!

Borbenost 26-godišnjeg momka rođenog u Kraljevu nijednog momenta nije manjkala na stadionu "Rajko Mitić", a odličnu partiju krunisao golom u 38. minutu.

Gol posvetio preminulom prijatelju

Gol u derbiju posvećujem svom prijatelju Dušanu Odži, koji je nedavno preminuo usled teške bolesti. Bio mi je ne samo veliki prijatelj već pre svega velike podrška kada sam sa 17,18 godina u Crnoj Gori napravio svoje prve fudbalske korake. Veoma mi je teško zbog tog gubitka i zato ovaj gol posvećujem upravo njemu!

"Utakmica je donela dosta tenzije i pritiska i pre nego što je počela, te se sve i prenelo na teren, što je publika mogla da vidi. Dosta faulova, prekida igre, ne previše lepog fudbala, okarakterisalo  je i ovaj derbi", počeo je Nikolić za sajt Partizana.

"Taj 'rat' na terenu se vodi svih 90 minuta srčano, sa puno adrenalina i tenzije u borbi za gol i svoju ekipu i tu treba da se završi i ostane. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe, jer nema veće utakmice od derbija za navijače, bez obzira što nas već u sredu očekuje još teža", izneo je napadač Partizana svoj utisak o utakmici sa Zvezdom.

Nikolić žali što Partizan bolju igru u prvom poluvremenu nije materijalizovao još jednim golom.

"Dosta smo bolji protivnik bili u prvom poluvremenu. Možda smo to mogli krunisati još jednim golom. U drugom poluvremenu je inicijativu preuzeo protivnik. Ono što je najvažnije je da Partizan pokazuje iz utakmice u utakmicu da je pravi i da je na dobrom putu. Igramo od priprema i bez Svete Markovića, Dače Pantića, otišao je i Marko Janković, ali smo se uzdigli. Mislim da smo vratili i veru publici, iako smo uvek govorili da je potrebno vreme i strpljenje za neke stvari. Uostalom, svi su gledali derbi juče, kao i prve dve prvenstvene utakmice", rekao je Nikolić


Ni on nije propustio priliku da pohvali najmlađeg aktera derbija u subotu – Strahinju Pavlovića.

"U ovakvim utakmicama se ili igrački rodiš ili te sahrane! Svi smo ponosni na Kalabu (prim.aut. Strahinja Pavlović), jer je junački izdržao i pritisak i duele sa iskusnim protivničkim igračima. Malo nas je poremetio karton u šesnaestom minutu, jer smo svi morali da budemo mnogo obazriviji, a posebno on da ne bi dobio isključenje".

Nikolić je izneo i nekoliko detalja iz svlačionice pred derbi.

"Trener Mirković nam je pred utakmicu rekao da budemo hrabri, da se ničega ne plašimo i da pokažemo ono što znamo, što se i videlo na terenu. I najvažnije, naravno, da uživamo u fudbalu!"

Partizan definitivno pokazuje drugo lice ovog proleća.

"Zahvaljujem se naravno svima, s tim što bih bio još srećniji da smo pobedili. Mislim da se vidi da smo svi, saigrači i ja, ušli drugačiji u ovu prolećnu sezonu, prošli smo pripreme sa šefom, duže smo zajedno i to se vidi. Najvažnije za jednu ekipu je da bude duže na okupu zajedno."


Ali, već u sredu u Humsku stiže Radnički, drugoplasirani tim Superlige Srbije i ekipa koja 22 kola nije doživela poraz. 

"Utakmica u sredu će biti veoma teška, jer znamo kolika je njena važnost zbog rasporeda na tabeli. Kompletna njihova ekipa će doći maksimalno motivisana i pokušaće i da iskoriste i to što smo malo ispražnjeni posle derbija, ali zato pozivam navijače da dođu na stadion Partizana, da ga napune i da nam pomognu da svaku sledeću utakmicu dobijemo i poguraju nas kada treba", podvukao je Nemanja Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC