• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura, vatra i strast - nema pobednika u derbiju!

Autor mondo.rs

Teško je reći da je bilo spektakularnog fudbala u drugom "večitom" derbiju ove sezone, ali je i te kako bilo strasti, želje i borbe oba tima. Videli smo žestok fudbal, dva gola i jedan poništen, podela bodova u 159. epizodi rivalstva!

 Bura, vatra i strast - nema pobednika u derbiju! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Najveći derbi srpskog fudbala završen je najčešćim rezultatom koji je beležen u dosadašnjih 159. epizoda rivalstva Crvene zvezde i Partizana - 1:1!

Ne možemo reći da je ove večeri na odlično popunjenom stadionu "Rajko Mitić" viđen sjajan fudbal, bilo je mnogo grešaka i nervoze u oba tima, međutim viđena je velika borba, želja i strast kod svakog aktera derbija, što je podiglo kvalitet utakmice i potvrdilo rivalstvo.

Partizan je poveo bizarnim golom u 37. minutu preko Nemanje Nikolića, da bi isti rezultat kao iz septembra u Humskoj postavio rezervista Milan Pavkov u 74. minutu.

/SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA POSLE 24. KOLA SUPERLIGE/

To nije bio i jedini gol koji je Crvena zvezda postigla na današnjem susretu, ali je prvi - koji je postigao Ben u 24. minutu - neopravdano poništen zbog toga što je pomoćni arbitar Danila Grujića signalizirao ofsajd. U njemu su se nalazila dva fudbalera u crveno-belom, ne i El-Fardu Ben iza kog se nalazio Nemanja R. Miletić.

U istom poluvremenu su i crno-beli bili nezadovoljni odlukom sudija kada je Nemanja Milunović nespretno zakačio Nemanje Nikolića, ali nije bilo najstrože kazne.


Ipak, samo nekoliko minuta posle sporne situacije, Nikolić je uz dosta sreće savladao Borjana pošto je napadač izašao kao pobednik iz duela s golmanom i Milunovićem, kada se lopta odbila od njega i završila u mreži.

Prethodno je Nebojša Kosović pao na travu i u borbi za loptu ga je, čini se, Filip Stojković pogodio i na taj način proigrao Nemanju Nikolića.

Zvezda, koja je pored poništenog gola Bena i dobrog šuta Marina, bila bezopasna u prvom poluvremenu, odlukom Milojevića je u nastavku zaigrala s dva špica.

Milan Pavkov se pridružio Ričmondu Boaćiju u napadu i bio je jasan plan Zvezde da skokom "razdvoji" štopere Partizana, mladog debitanta Strahinju Pavlovića i iskusnog Marka Valijentea, odnosno da "ničije" lopte završe u njihovom posedu posle duela.

To se desilo u 74. minutu kada je Savić poslao dubinsku loptu, Pavkov nadskočio Pavlovića, a potom odigrao dupli pas sa Benom i poentirao u mrežu Stojkovića.

Izvor: MN PRESS


Iskusni golman, koji je prethodno imao odličnu intervenciju posle kornera Zvezde kada se u izvanrednoj šansi našao Milunović, pokrio je "dijagonalu", međutim udarac Pavkova je bio izuzetno precizan i od stative se odbio u mrežu.

Partizan je gubio "dah" i probao je Mirković da osveži igru uvođenjem Uroševića, da bi do kraja "proključala" krv igrača obe ekipe.

Stvari su se "otele kontroli" nakon udarca Nemanje Nikolića laktom u lice Filipu Stojkoviću, posle čega su se sukobili Slobodan Urošević i Goran Čaušić, a konačan zbir kaže da je Danilo Grujić pokazao čak 10 žutih kartona.

Sve u svemu derbi kvalitetom fudbala nije opravdao očekivanja, ali možemo biti zadovoljni voljnim momentom i borbenošću dve ekipe.

Ako je za utehu...

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Jovičić (od 70. Ivanić), Jovančić (od 82. Čaušić) - Ben, Marin, Simić (od 46. Pavkov) - Boaći.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Pavlović, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Nikolić, Kosović (od 74. Urošević) - Rikardo.

Meč je sudio Danilo Grujić.

N     A     J     A    V    A

Sve je spremno za 159. "večiti" derbi!

Vladan Milojević i Zoran Mirković "presekli" su kojih 11 fudbalera će istrčati od 18 časova (Arena Sport) na teren stadiona "Rajko Mitić", a videćemo koji od njih, ili možda neko od rezervista, će poneti epitet heroja najveće utakmice srpskog fudbala.

Kao što su naši novinari i najavili dan pred utakmicu, Crvena zvezda će na levoj strani imati Milana Gajića i Veljka Simića, dok će se Partizan u srcu odbrane osloniti na mladog Strahinju Pavlovića koji ima samo 17 godina, a koji je do sada upisao još samo jedan nastup u Superligi Srbije, pošto je do sada standardan bio dve godine stariji Svetozar Marković.

Biće zanimljivo videti i šta je Mirković u veznom redu gde će Nebojša Kosović najverovatnije igrati po levoj strani, dok su tu još dva "osigurača" u vidu Zdjelara i Šćekića.

Kada je u pitanju Zvezda, na vreme se oporavio Dušan Jovančić, dok je mesto špica obezbeđeno za Ričmonda Boaćija, strelca tri gola u "večitim" derbijima. Sa klupe šansu čekaju Pavkov i Ivanić, dok u Partizanu neće rizikovati sa nespremnim Danilom Pantićem.

Reporteri MONDA nalaze se na utakmici tako da vas očekuju fotografije, video-snimci, atmosfera, koreografije, izjave i još mnogo toga u vezi sa "večitim" derbijem.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! 1:1!

90' -
Samo tri minuta nadoknade.

86' - Užasan udarac Nikolića laktom u vrat Stojkoviću nakon čega je Čaušić došao da se obračuna sa igračem Partizana. Stvorila se ogromna gužva, Urošević je potom "davio" Čaušića, skočili su svi igrači sa klupe, a na kraju su podeljena tri žuta kartona.

Stojković, Urošević i Nikolić!

82' -
Jovančić napušta igru i menja ga Čaušić.

74' -
Mirko Ivanić dobija žuti karton, a Mirković reaguje i uvodi Uroševića umesto Kosovića kako bi pojačao zadnju liniju.

73' - GOL! IZJEDNAČENJE NA "MARAKANI"! PAVKOV 1:1!



Isplatila se igra Crvene zvezde sa dva špica pošto je rezervista pogodio!

Vujadin Savić je poslao dubinsku loptu za Milana Pavkova, ovaj je skočio i spustio za Bena, da bi mu napadač sa Komorskih Ostrva vratio loptu u noge. Pavkov je odlučio da šutne iskosa sa ivice kaznenog prostora, a Stojković nije uspeo da odbrani.

Lopta je pogodila stativu, pa završila u mreži Partizana.

Ovako je to proslavila publika na severu...

Izvor: MONDO/J.T.



70' -
Ulazi Mirko Ivanić umesto Branka Jovičića, sve ofanzivnija Zvezda. Odmah njegov prodor, pa Marka Marina koji je napravio dar-mar uz aut-liniju, ali očajan prijem Boaćija.

68' - Borjan!

Ponovo bizarnost ispred gola Zvezde pošto je Vujadin Savić promašio loptu pri startu što je omogućilo Kosoviću da izađe pred Borjana. Bio je odlučniji Kanađanin na golu Zvezde i stigao je do lopte pre igrača Partizana, uspeo je da otkloni opasnost, ali je osetio veliku bol posle duela.

62' - Nalet Zvezde!

Prvo je Ben bio u kaznenom prostoru pored Strahinje Pavlovića, da bi posle kornera došlo do sudara Milunovića i Boaćija, a napadač Zvezde je ostao da leži na travi posle udarca kukom. Odmah je ušla lekarska ekipa, dobra vest je da nije povređen.

60' - Jovančić!

Borio se Boaći s Pavlovićem, igrač Partizana je stigao do lopte i "spustio" je na nogu Jovančiću, a njegov udarac završava pored gola.

57' - Vladimir Stojković!

Sjajna odbrana golmana Partizana posle kornera za Zvezdu i šuta glavom Nemanje Milunovića, ali ju je Stojković "iščupao" sa gol-linije. Situacija je daleko jasnija nego na prethodnom derbiju.

Izvor: MN PRESS


52' -
Isprečio se Milunović ispred Rikarda u kontri, nema kartona. S druge strane dobija ga Nemanja G. Miletić za veliku neopreznost na polovini protivnika.

50' -
Oštar start Gorana Zakarića na Filipu Stojkoviću na polovini terena i Danilo Grujić mu za to pokazuje žuti karton. Treći fudbaler Partizana koji je u beležnici arbitra.

46' -
Veljko Simić je završio derbi i Zvezda će sada napasti s dva napadača. Milan Pavkov je na terenu, a na njemu je i Ričmond Boaći. Velika bakljada na severnoj tribini, čini se da neće biti prekida pošto dim ne ide na teren...

45+3' -
Tri minuta nadoknade je odredio Grujić, a u tom periodu videli smo ofanzivniji Partizan koji je želeo da duplira vođstvo, međutim i dalje nema naročitog tempa u 159. "večitom" derbiju u kom je pogodak Nemanje Nikolića razlika. Zvezda je imala neopravdano poništen gol i dobar šut Marina, dok je Partizan uz pogodak imao i šut Rikarda Gomeša.

Pogledajte hajlajtse prvog dela...


42' -
Sudar Milunovića sa Stojkovićem i Miletićem posle prekida, arbitar Danilo Grujić pokazuje da je faul nad golmanom Partizana.

38' - GOL! PARTIZAN VODI! 1:0 ZA CRNO-BELE, NEMANJA NIKOLIĆ!

Kakav bizaran gol u 159. "večitom" derbiju!

Videli smo pravi "karambol" ispred šesnaesterca, lopta se nakon duela Kosovića i Stojkovića nekako stigla do Nemanje Nikolića, a potom su na nju krenuli napadač Partizana i još Milunović i Borjan. I dalje nije jasno ko je tačno strelac, ali se lopta zakotrljala u smeru gola i završila u mreži za vođstvo Partizana.

Zvanični sajt Superlige kaže da je Nikolić, a nije do kraja jasno ni da li je lopta do njega stigla nakon pasa Kosovića, ili ju je odbio Savić.


35' -
Pada Nemanja Nikolić u šesnaestercu Crvene zvezde pošto je zapeo za nogu Nemanje Milunovića, koji je koji sekund pre toga završio na travi. Tražio je napadač crno-beleih jedanaesterac, ali je Grujić samo odmahnuo rukom i poručio da se akcija nastavi.

Pogledajte!


34' -
Bes najboljeg strelca crveno-belih Bena nakon duela sa Pavlovićem pošto je mladi štoper uspeo dobro da se zagradi i da izbori faul u svoju korist.

31' - Stojković!

Uhvatio je "punu" posle izbijene lopte odbrane Partizana, imala je dobru putanju lopta, ali nije bilo problema za njegovog prezimenjaka.

29' -
Nekoliko minuta se čekao prekid nakon kog nije viđena šansa.

26' -
Velika gužva na terenu posle faula nad Boaćijem na ivici kaznenog prostora koji je napravio Pavlović, a posle svađe kartone dobijaju bivši igrači Olimpijakosa - Zdjelar i Marin.

24' - Ben! Poništen gol!

Iz Crvene zvezde će biti nezadovoljni situacijom iz 24. minuta... Posle kornera je vraćena lopta u šesnaesterac, prihvatio ju je Ben i postigao gol, međutim pomoćni arbitar je podigao zastavicu i pogodak je poništen.

Ipak, usporeni snimak je pokazao da nije bio ofsajd! Miletić je bio iza, dok su još dvojica igrača Zvezde bila u ofsajdu, ne i Ben!


21' - Marin!

Prva šansa za Crvenu zvezdu posle dobrog prodora Marina koji nije gledao ka saigračima, što su očekivali igrači Partizana, pa je iz trka odlično šutirao na ulasku u kazneni prostor, međutim fenomenalno je Stojković zatvorio "svoj" ugao.

19' -
Strahinja Pavlović je već dobio žuti karton zbog "akta u vazduhu pored Bena.

18' -
Oštar šut Miletića posle ostavljene lopte u napadu Partizana, a bilo bi mnogo opasnije da je na nju stigao Nemanja Nikolić koji je bio brži od Milana Gajića, međutim i sama lopta je bila brža od njega i završila je van terena.

17' -
Slab tempo za sada, mnogo grešaka na sredini terena i mnogo duela, nijedna od dve ekipe nije povezala značajniji period s loptom u nogama.

9' - Rikardo!

Prvi šut na meču u rukama Milana Borjana. Bio je to centaršut sa leve strane, Nemanja Nikolić je u stilu "pakera" odmah spustio za Rikarda Gomeša, ali udarac najboljeg strelca Partizana nije bio toliko precizan, pa je Borjan lako intervenisao.

8' -
Još jedna kontra Partizana koju je sada presekao Jovičić fantastičnim startom na loptu pored Rikarda, koji je potom napravio faul.

3' -
Prve čarke na terenu. Vujadin Savić i Rikardo Gomeš su ušli u manju raspravu, gurali su se glavama, ali sudija Danilo Grujić je odmah smirio tenziju... Posle prekida kontra Partizana, ali Zakarić se nije snašao dok je na levoj strani loptu tražio Kosović.

1' -
Meč je počeo!

- Igrači su izašli na teren.

- Oko 30.000 navijača javlja naš reporter iz Ljutice Bogdana.

- Ovako izgledaju tribine na pet minuta do početka meča...


- Samo još desetak minuta do početka spektakla.

-  Kako prenosi O2 televizija, desio se incident na Autokomandi, navodno je u pitanju bio sukob navijača Partizana s policijom, međutim za sada nema zvaničnih informacija. Opširnije o tome čitajte OVDE!

- Uprkos tome što je dobio dosta prostora tokom priprema, zanimljivo da Erik Jirka nije ni na klupi Crvene zvezde, pa je mesto "stranca" zauzeo Lorenco Ebisilio,

- Igrači Partizana izašli su na zagrevanje...

- "Ne sećam se šta sam rekao igračima pred izlazak na zagrevanje, priprema pred derbi je kao i pred svaku utakmicu. Ništa posebno. Radili smo na treninzima ono što smo želeli i kako želimo da se postavimo. Videćemo kako će sve to danas izgledati. Ove utakmice su, ako pričamo o Srbiji, najveće. Tenzije su pozitivne, cele nedelje se piše i čita o 'večitom derbiju', uvek postoji pritisak, mi smo navikli na sve to. Odigrali smo dosta velikih utakmica, poštujemo protivnika, igramo protiv Partizana koji je počeo dosta dobro ovo proleće i mi ćemo učiniti sve da odigramo veliku utakmicu", bio je opširan Vladan Milojević za Arenu Sport.

- "Ovo su velike utakmice najveće u srpskom fudbalu. Ne postoje favoriti i autsajderi, jer je svaka utakmica priča za sebe. Mi smo spremni, imali smo kadrovskih problema, igraćemo bez Danila Pantića, Đorđa Ivanovića, Svetozara Markovića i Muse Ndžaija. Videćemo šta će biti od svega toga", rekao je "Bata" Mirković za Arenu Sport.

- Partizan u derbijima ima jednog debitanta, Strahinju "Kalabu" Pavlovića, dok su to kod Crvene zvezde Milan Gajić i Nemanja Milunović.

- Šta je pred 159. "večiti" derbi rekao Zoran Mirković?

- Šta je pred 159. "večiti" derbi rekao Vladan Milojević?

- Pogledajte najavu utakmice iz ugla Partizana...

- Pogledajte najavu utakmice iz ugla Crvene zvezde...

- Šta se sve dešavalo na dan "večitog" derbija u Beogradu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC