• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazetić: Dobio sam zadatak, ostalo je na upravi

Autor mondo.rs

"Sam sebi nabijam najveći pritisak, tako da dodatni ne osećam", kaže vršilac dužnosti trenera Partizana uoči meča protiv Spartaka.

 Žarko Lazetić: Dobio sam zadatak, ostalo je na upravi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U prvoj utakmici od odlaska Zorana Bate Mirkovića, Partizan je u Kruševcu ubedljivo pobedio Napredak i ušao u polufinale Kupa. Ovog vikenda, pred crno-belima je meč Superlige protiv Spartaka iz Subotice, u kojem će v.d. trenera Žarko Lazetić povesti tim iz Humske u prvenstveni izazov.

"Posle turbulentnog perioda, nadam se da ulazimo u malo mirnije vreme. Prošli smo utakmicu sa Napretkom kako smo želeli, uradili planirano i posle dva loša rezultata vratili smo se na pravi put. Nadam se da ćemo nastaviti u tom stilu. Spremni smo da posle dana odmora treniramo kako treba i da se pripremimo za ono što nas čeka protiv Spartaka", izjavio je on na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik u petak.

Jedan od igrača Subotičana je i Luka Cucin, pozajmljeni Partizanov učenik, koji neće igrati u subotu.

"Žao mi je što Cucin neće igrati, jer uvek imaju dodatni motiv, da se vrate ovde u klub. Spartak je u uzlaznoj putanji, u Kupu su igrali sa rezervnim timom, hteli su da se odmore za našu utakmicu. Imaju kompaktan tim, prepoznatljiv stil trenera Rogana i neće biti nimalo lako, posebno zato što nama ovaj meč dolazi posle Kruševca, teškog terena i velike tenzije...", dodao je Lazetić.

Kada su u pitanju crno-beli, Nemanja R. Miletić bi trebalo da bude spreman i jedino je Musa van stroja.

Upitan meri je meč u Kruševcu spustio tenziju, Lazetić je rekao da je taj trijumf bio "dobar zamajac za nastavak sezone".

Na pitanje koliko na njega utiču priče o (ne)ostanku na klupi, odgovorio je da je fokusiran isključivo na svakodnevne aktivnosti.

"Dobio sam od uprave zadatak da odradim dve utakmice. Drago mi je da je prva prošla kako treba, uradiću sve što je do mene da i sutra prođe kako treba, a ponavljam se već - Uprava će raditi svoj posao. Pritisak koji svako od nas nabija sam sebi je najveći mogući. Ne osećam dodatni pritisak, jer sam sebi nabijam najveći pritisak - i kada je u pitanju današnji trening, sutrašnji sastanak... Pokušavam da fokusiran idem kroz probleme i izazove".

Kakva je atmosfera među igračima?

"Predsednik je rekao da igrači treba da preuzmu odgovornost, to sam i ja rekao na konferenciji i igrači su odgovorili u skladu s tim. Svako treba da radi svoj posao i neće biti problema. Video sam energiju, stav i zajedništvo. Koliko god budem bio ovde mislim da će igrači tako razmišljati. Trudićemo se da se ne remeti zajedništvo. Kao tim možemo mnogo da osvojimo".

Uoči utakmice protiv Napretka, Bata Mirković je pomogao Lazetiću u pripremi. Da li su bili u sličnom kontaktu i uoči subotnje utakmice?

"Bata i ja smo prijatelji, u kontatku smo stalno, ne želim da ga opterećujem. Da je hteo da se bavi - bio bi tu. Neću da ga opterećujem, a čujemo se u svakom slučaju. Znam da je otvoren za pomoć i siguran sam da će mi pomoći za šta god, kao i ja njemu".

"Posedujem PRO licencu"

Sa pravnog aspekta, Lazetić ima neophodnu dozvolu da trenira crno-bele. "Završio sam nacionalnu PRO licencu i sa te strane nema prepreka da vodim Partizan", odgovorio je on.

Fudbaleri Partizana i Spartaka otvoriće kolo, utakmicom u terminu od 15 časova.

"Niko nas nije pitao u koliko sati igramo, jedini igramo u ritmu nedelja - sreda - subota, ali pravila su tu da se poštuju. I Spartaku će biti isto... Umor može biti samo u glavi i sve zavisi od toga koliko sebe spremiš da daš maksimum. Ako igrači budu na svom maksimumu koncentracije i sprovođenja plana - biće dovoljno".

Šta navijači mogu da očekuju od Lazetićevog Partizana?

"Prenagljeno je pitanje, jako je malo vremena. Kod Bate smo imali veoma dobru igru, neki detalji mogu i sad da se vide, nadam se da će moći i sutra da se vide. Malo je preuranjeno da pričam i da pravim ne znam kakve promene - zato što nema vremena i zato što smo dobro funkcionisali u prethodnom periodu. Nema vremena na dva meseca do kraja sezone da se prave velike promene, sigurno da mogu da se prave neki detalji..."

"Svaki Partizanov trener mora da teži atraktivnoj igri, Partizanovoj, sa puno završenih akcija, golova i svestan sam toga. Dugo sam u klubu i kao igrač i kao trener i težićemo tome iz utakmice u utakmicu. Dopalo mi se što su igrači u Kruševcu posle trećeg gola slavili zajedno, pa kad su posle četvrtog trčali jedni drugima u zagrljaj... To mi se mnogo svidelo", dodao je Lazetić.

Parovi 27. kola Superlige:

Petak

Bačka - Dinamo 18.00 (Arena sport 1).

Subota

Partizan - Spartak 15.00, (Arena sport 1)
Zemun - Radnički 15.00
Radnik - Napredak 16.00
Mačva - Proleter 18.00


Nedelja

Rad - Crvena zvezda 17.00, (TV Arena sport 1)
Mladost - Voždovac 18.00
Vojvodina - Čukarički 19.00

Tabela: Crvena zvezda 72 , Radnički 65, Partizan 51, Čukarički 49, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 34, Radnik 32, Vojvodina 29, Mačva 28, Voždovac 28, Spartak 26, Bačka 22, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC